Bericht: 'Verbindingsfout: Verbindingsprobleem met Secure VPN. Probeer het later opnieuw.'

Voer LiveUpdate uit om te controleren of het Norton-product de nieuwste beschermingsupdates heeft en start de computer opnieuw op.

Dit probleem doet zich voor als Norton Secure VPN geen verbinding kan maken met de VPN-server. Zorg dat uw apparaat is verbonden met internet.

Zodra uw internetverbinding werkt, verwijdert u en installeert u de WAN-minipoortstuurprogramma's opnieuw en reset u de instellingen van de netwerkadapter op uw Windows-computer. Als het probleem aanhoudt, verwijdert u Norton Secure VPN om het vervolgens opnieuw te installeren.

WAN Miniport-stuurprogramma's verwijderen en opnieuw installeren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

devmgmt.msc

3. In het venster Apparaatbeheer, dubbelklikt u op Netwerkadapters om het uit te vouwen.

4. Dubbelklik onder Netwerkadapters op WAN-minipoortstuurprogramma's (IKEv2) om de stuurprogramma-eigenschappen te openen.

Als u WAN-minipoortstuurprogramma's (IKEv2) niet onder Netwerkadapter kunt vinden, klikt u bovenaan op de menubalk op Weergave > Verborgen apparaten weergeven.

5. Op het tabblad Stuurprogramma klikt u op Verwijderen of Apparaat verwijderen.

6. Volg de instructies op het scherm.

7. Herhaal regel 4 t/m6 om de volgende stuurprogramma's te verwijderen:

• WAN Miniport-stuurprogramma's (IP)

• WAN Miniport-stuurprogramma's (IPv6)

Volg de instructies op het scherm om de WAN-minipoort- en TAP-stuurprogramma's te verwijderen.

8. Klik in het venster Apparaatbeheer op de bovenste werkbalk op Actie en klik vervolgens op Zoeken naar gewijzigde apparaten.

9. Volg de instructies op het scherm om WAN-minipoortstuurprogramma's te installeren.

Nadat de installatie van het apparaatstuurprogramma is voltooid, kunt u uw Norton-product voor apparaatbeveiliging openen en Secure VPN inschakelen. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan de netwerkadapter en de TCP/IP-stack opnieuw in te stellen.

Netwerkadapter en TCP/IP-stack opnieuw instellen

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

cmd

3. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster en druk vervolgens op Enter :

netsh winsock reset

Wanneer de winsock-reset is voltooid, verschijnt het bericht Winsock reset completed successfully (Opnieuw instellen van WinSock geslaagd) in het opdrachtpromptvenster.

4. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster en druk vervolgens op Enter :

netsh int ipv4 reset

Als u IPV6 gebruikt, typt u de volgende opdracht en drukt u op Enter :

netsh int ipv6 reset

5. Sluit alle programma's af en start de computer opnieuw op.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, controleert u de basiscertificaten voor Secure VPN.

De basiscertificaten voor Secure VPN controleren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

certlm.msc

3. Vouw de map Persoonlijk uit en klik op click Certificaten.

4. Zoek in het rechterdeelvenster onder de categorie Uitgegeven door naar de SurfEasy -vermeldingen.

Controleer of SurfEasy-certificaten zijn geïnstalleerd in het certificaatarchief van de lokale machine. (Persoonlijk, Vertrouwd basiscertificaat en Tussencertificaat)

5. Ziet u meerdere SurfEasy-vermeldingen, verwijder dan de oude certificaten.

U kunt als volgt de installatiedatum voor het Norton-product vinden:

• Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

• Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl

• Zoek in de lijst met geïnstalleerde programma's naar Norton 360 of Norton Secure VPN en controleer de datum bij Geïnstalleerd op.

• Zoek de installatiedatum van het Norton-product bij de vervaldatum van SurfEasy-certificaten en verwijder de duplicaten.

6. Sluit het venster Certificaatbeheer.

7. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging en schakel Secure VPN in.

Als het probleem aanhoudt, verwijdert u Norton Secure VPN om het vervolgens opnieuw te installeren. Lees voor meer instructies Norton Secure VPN verwijderen en opnieuw installeren.