Bericht: 'Verbindingsfout: Verbindingsprobleem met Secure VPN. Probeer het later opnieuw.'

Dit probleem kan zich voordoen als Norton Secure VPN geen verbinding kan maken met de VPN-server. Zorg dat uw apparaat met internet is verbonden.

U kunt dit probleem verhelpen door de WAN-minipoortstuurprogramma's te verwijderen en opnieuw te installeren en de instellingen van de netwerkadapter te resettten. Als het probleem aanhoudt, moet u Norton verwijderen en opnieuw installeren.

STAP 1

WAN Miniport-stuurprogramma's verwijderen en opnieuw installeren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

devmgmt.msc

3. In het venster Apparaatbeheer, dubbelklikt u op Netwerkadapters om het uit te vouwen.

4. Dubbelklik onder Netwerkadapters op WAN-minipoortstuurprogramma's (IKEv2) om de stuurprogramma-eigenschappen te openen.

Als u WAN-minipoortstuurprogramma's (IKEv2) niet onder Netwerkadapter kunt vinden, klikt u bovenaan op de menubalk op Weergave > Verborgen apparaten weergeven.

5. Op het tabblad Stuurprogramma klikt u op Verwijderen of Apparaat verwijderen.

6. Volg de instructies op het scherm.

7. Herhaal regel 4 t/m6 om de volgende stuurprogramma's te verwijderen:

• WAN Miniport-stuurprogramma's (IP)

• WAN Miniport-stuurprogramma's (IPv6)

Volg de instructies op het scherm om de WAN-minipoort- en TAP-stuurprogramma's te verwijderen.

8. Klik in het venster Apparaatbeheer op de bovenste werkbalk op Actie en klik vervolgens op Zoeken naar gewijzigde apparaten.

9. Volg de instructies op het scherm om WAN-minipoortstuurprogramma's te installeren.

Nadat de installatie van het apparaatstuurprogramma is voltooid, kunt u Norton starten en Secure VPN inschakelen. Ga naar stap 2 als het probleem zich blijft voordoen.

STAP 2

Netwerkadapter en TCP/IP-stack opnieuw instellen

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

cmd

3. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster en druk vervolgens op Enter :

netsh winsock reset

Wanneer de winsock-reset is voltooid, verschijnt het bericht Winsock reset completed successfully (Opnieuw instellen van WinSock geslaagd) in het opdrachtpromptvenster.

4. Typ het volgende in het opdrachtpromptvenster en druk vervolgens op Enter :

netsh int ipv4 reset

Als u IPV6 gebruikt, typt u de volgende opdracht en drukt u op Enter :

netsh int ipv6 reset

5. Sluit alle programma's af en start de computer opnieuw op.

STAP 3

De basiscertificaten voor Secure VPN controleren

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

certlm.msc

3. Vouw de map Persoonlijk uit en klik op click Certificaten.

4. Zoek in het rechterdeelvenster onder de categorie Uitgegeven door naar de SurfEasy -vermeldingen.

Controleer of SurfEasy-certificaten zijn geïnstalleerd in het certificaatarchief van de lokale machine. (Persoonlijk, Vertrouwd basiscertificaat en Tussencertificaat)

5. Ziet u meerdere SurfEasy-vermeldingen, verwijder dan de oude certificaten.

Doe het volgende om de installatiedatum voor Norton te achterhalen:

• Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

• Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl

• Zoek in de lijst met geïnstalleerde programma's naar Norton 360 of Norton Secure VPN en controleer de datum bij Geïnstalleerd op.

• Zoek de Norton-installatiedatum bij de vervaldatum van SurfEasy-certificaten en verwijder de duplicaten.

6. Sluit het venster Certificaatbeheer.

7. Start Norton en schakel Secure VPN in.