Reageren op noodsituaties

In Norton 360 Online worden regelmatig automatisch definitie-updates gedownload, zodat u beveiligd bent tegen de recentste virussen en onbekende bedreigingen. Bovendien worden uw internetactiviteiten door Norton 360 Online gecontroleerd om u te beschermen tegen bedreigingen via internet die kwetsbare plekken in de software uitbuiten.

Als er desondanks een beveiligingsprobleem optreedt, moet u beslissen wat u eraan gaat doen.

Als u denkt dat uw computer is geïnfecteerd met een virus of met schadelijke software, kunt u de volgende acties ondernemen:

QuickScan

Hiermee kunt u de mogelijk geïnfecteerde gebieden van een computer scannen die vaak het doel zijn van virussen van andere beveiligingsrisico's.

Omdat niet uw hele computer wordt gescand, wordt deze scan sneller uitgevoerd dan een volledige systeemscan.

Volledige systeemscan

Controleert alle opstartrecords, bestanden en programma's die worden uitgevoerd om uw computer tegen virussen en spyware te beschermen.

Hiermee worden ook andere activiteiten uitgevoerd (zoals LiveUpdate, Register opruimen, Schijfoptimalisatie en Back-up maken) om uw computer een hoog beveiligings- en prestatieniveau te bieden. Wanneer een volledige systeemscan wordt uitgevoerd door iemand met beheerdersrechten, worden er meer bestanden gescand dan wanneer de scan zonder beheerdersrechten wordt uitgevoerd. Deze scan duurt waarschijnlijk langer dan de andere scans.

Aangepaste scan

Hiermee worden door u opgegeven bestanden, mappen, stations of verwisselbare stations gescand. U kunt ook uw eigen scan maken en plannen voor uitvoering op een bepaalde tijd.

Aangepaste taak

Zoekt naar kwetsbare plekken en risico´s en beveiligt uw computer door de volgende controles uit te voeren:

• LiveUpdate

• Tijdelijke Internet Explorer-bestanden

• Tijdelijke Windows-bestanden

• Internet Explorer-geschiedenis

• Schijfoptimalisatie

• Register opruimen

• Back-up maken

Wanneer u met de rechtermuisknop op een map klikt, wordt Norton 360 Online in het snelmenu weergegeven, gevolgd door de optie Nu scannen. U kunt deze opdracht gebruiken om een specifieke map te scannen.

Wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand klikt, wordt Norton 360 Online in het snelmenu weergegeven, gevolgd door de optie Insight-netwerkscan. U kunt deze opdracht gebruiken om een bestand te scannen aan de hand van lokale definities en definities die in de Cloud worden gehost.

Waarschuwingen en berichten van Norton 360 Online

Berichten en waarschuwingen beheren

De Norton 360 Online-scans

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v13139206_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/10/2011