Bescherming tegen Smominru-botnet

Wat is de Smominru-botnet?

Smominru is een botnet waarvan bekend is dat deze een verscheidenheid aan malware en Trojaanse paarden op kwetsbare apparaten aflevert, waar de exploitant uiteindelijk van profiteert door cryptovaluta te 'delven'.

Lees voor meer informatie Over half a million PCs infected as hackers go after cryptocurrency.

Ben ik beschermd tegen deze bedreiging?

Symantec- en Norton-gebruikers worden beschermd tegen de Smominru-botnet. Voer LiveUpdate uit om te zorgen dat u de recentste virusdefinities heeft en voer dan een volledige systeemscan uit.

STAP 1

LiveUpdate uitvoeren

1. Start Norton.

2. Klik in het hoofdvenster op Beveiliging en vervolgens op LiveUpdate.

3. Klik op OK wanneer Norton LiveUpdate is voltooid.

4. Voer LiveUpdate uit totdat het bericht 'Uw Norton-product heeft de recentste beveiligingsupdates' wordt weergegeven.

5. Sluit alle programma's af en start de computer opnieuw op.

STAP 2

Een volledige systeemscan uitvoeren

1. Start Norton.

2. Klik in het hoofdvenster op Beveiliging en vervolgens op Scans.

3. Klik in het venster Scans op Volledige systeemscan en vervolgens op Start.

4. Wanneer de scan is voltooid, klikt u op Voltooien.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v126147873_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 14/02/2018