Inbraakpreventie

Inbraakpreventie scant alle netwerkcommunicatie van en naar uw computer en vergelijkt deze informatie met een verzameling aanvalshandtekeningen. Dit zijn gegevens aan de hand waarvan aanvalspogingen kunnen worden geïdentificeerd van aanvallers die bekende zwaktes in programma's of besturingssystemen uitbuiten. Inbraakpreventie beveiligt uw computer tegen de meeste internetaanvallen.

Als de informatie overeenkomt met een aanvalshandtekening, wordt het pakket automatisch door Inbraakpreventie verwijderd en wordt de verbinding verbroken met de computer waarvan de gegevens afkomstig zijn. Op die manier is uw computer volledig beveiligd.

Wanneer u Inbraakpreventie gebruikt om elk verzoek te scannen van alle apparaten die toegang hebben tot uw computer, leidt dit tot een langere scantijd wat de netwerksnelheid van uw computer vertraagd. U kunt de scantijd verkorten en de netwerksnelheid van uw computer verbeteren door de vertrouwde apparaten van inbraakpreventiescans uit te sluiten. Als u zeker weet dat het apparaat op uw netwerk veilig is, kunt u via het venster Vertrouwensniveau van apparaat bewerken het vertrouwensniveau van het apparaat veranderen in Volledig vertrouwd. U kunt vervolgens de optie Uitsluiten van Inbraakpreventie-scans selecteren om deze vertrouwde apparaten uit te sluiten van de Inbraakpreventiescan.

Inbraakpreventie maakt gebruik van een uitgebreide lijst met aanvalshandtekeningen om verdachte netwerkactiviteiten te detecteren en te blokkeren. Norton 360 Online voert LiveUpdate automatisch uit zodat uw lijst met aanvalshandtekeningen actueel blijft. Als u Automatische LiveUpdate niet gebruikt, dient u LiveUpdate eenmaal per week handmatig uit te voeren.

Waarschuwingen voor Inbraakpreventie uit- of inschakelen

Aanvalshandtekeningen uitsluiten van of opnemen in controles

AutoBlock in- of uitschakelen

De blokkering opheffen van computers die door AutoBlock zijn geblokkeerd

Een computer die door AutoBlock geblokkeerd is permanent blokkeren

Lijst met uitsluitingen voor Inbraakpreventie

Alle apparaten uit de lijst met uitsluitingen voor Inbraakpreventie verwijderen

Een apparaat van inbraakpreventiescans uitsluiten

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v1224762_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 07/11/2011