Meer informatie over Norton Safe Search

In dit document worden enkele veelgestelde vragen over Norton Safe Search beantwoord.

Veelgestelde vragen over Norton Safe Search

• Wat is Norton Safe Search?

Norton Safe Search is de veilige zoekmachine van Norton die gebruikers beschermt tegen het openen van phishingsites en andere gevaarlijke sites die in de zoekresultaten kunnen verschijnen. Het maakt gebruik van de Safe Web-technologie van Norton, die websites beoordeelt op hun veiligheid. Norton Safe Search maakt deel uit van de Norton-beveiligingsproducten die online of in de detailhandel worden aangeboden. U kunt het ook gebruiken door naar search.norton.com te gaan.

Is Norton Safe Search anders dan zoeken met Bing, Yahoo of Google?

Norton Safe Search werkt net als uw huidige zoekmachine, maar heeft een extra beveiligingslaag. U kunt Norton Safe Search gebruiken om YouTube-video's, kaarten, winkelresultaten op Amazon, informatie op Wikipedia en meer te vinden. Daarbij kunt u gemakkelijk onderscheid maken tussen veilige websites en mogelijk schadelijke websites dankzij de zichtbare siteannotaties op de werkbalk of in de zoekresultaten.

Hoe weet Norton Safe Search of een website een risico vormt?

Norton Safe Search maakt gebruik van een technologie genaamd Norton Safe Web om websites te beoordelen. Met behulp hiervan wordt een grondige analyse uitgevoerd met op handtekeningen gebaseerde bestandsscans, inbreukdetectie-engines, gedragsdetectie en installatie-/verwijderingsanalyse om beveiligingsrisico's zoals phishingsites, schadelijke downloads, browserexploitaties en links naar onveilige externe sites te identificeren.

Norton Safe Web steunt ook op een netwerk van meer dan 20 miljoen Norton Community Watch-eindpunten die automatisch in realtime verdachte URL's naar de Norton Safe-webserver verzenden voor gedetailleerde analyse. Hierdoor kan Norton Safe Web zich snel op nieuw geïnfecteerde sites kan richten. Norton Safe Web analyseert niet alleen verdachte sites die door Norton-eindpunten zijn ingediend, maar zoekt ook actief op het web en voert grondige analyses uit op miljoenen websites.

Voor welke talen is Norton Safe Search beschikbaar?

Norton Safe Search is beschikbaar in Deense, Duitse, Engelse, Finse, Franse, Italiaanse, Japanse, Nederlandse, Noorse, Portugese, Spaanse en Zweedse sites.

Annoteert Norton Safe Search alle zoekresultaten?

Als de juiste extensie is geïnstalleerd, worden alle zoekresultaten (zowel betaald als niet-betaald) geannoteerd om aan te geven of ze schadelijke content (kunnen) bevatten.

Volgt Symantec mijn zoekactiviteiten via Norton Safe Search?

Symantec neemt de bescherming van uw gegevensprivacy serieus. U kunt hier ons gedetailleerde privacybeleid nalezen.

Waarom voegt Symantec Norton Safe Search aan de lijst met zoekmachines in mijn browser toe?

Naar aanleiding van feedback van consumenten weten we dat veel gebruikers er de voorkeur aan geven het zoekvak van Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari te gebruiken. Door Norton Safe Search aan de lijst met zoekmachines toe te voegen, kunnen gebruikers wanneer ze dat willen met Norton Safe Search zoeken. Zonder uw toestemming worden er geen wijzigingen in uw standaardzoekmachine doorgevoerd.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v117287808_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 05/10/2018