Norton-bescherming tijdelijk uitschakelen

In sommige gevallen kan het Norton-product een verdachte activiteit op uw computer blokkeren als deze hetzelfde gedrag vertoont als een beveiligingsbedreiging. Deze activiteiten kunnen bestaan uit het downloaden van een bestand, het automatisch synchroniseren van een mobiel apparaat met uw desktopcomputer of internettoegang tot een toepassing. U kunt ook herhaaldelijk een melding krijgen om uw computer opnieuw op te starten.

Als u weet dat deze waarschuwingen door een veilige activiteit of toepassing worden veroorzaakt, kunt u Norton-bescherming tijdelijk voor een specifieke periode uitschakelen.

Wanneer u Norton-bescherming uitschakelt, is uw computer kwetsbaar voor aanvallen. Als u de bescherming wilt uitschakelen om een probleem op te lossen, zorg er dan voor dat u deze weer inschakelt.

Norton-bescherming tijdelijk uitschakelen in Windows

Als u Norton-bescherming tijdelijk wilt uitschakelen, moet u zich bij uw computer aanmelden met een beheerdersaccount. Voor standaardgebruikersaccounts kunnen sommige instellingen zijn uitgeschakeld (grijs weergegeven).

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het Norton-product in het meldingsgebied op de taakbalk. Klik dan op het volgende:

• Auto-Protect uitschakelen

• Firewall uitschakelen

2. Selecteer in het venster Beveiligingsverzoek in de keuzelijst Selecteer de duur hoelang Norton-bescherming uitgeschakeld moet blijven.

3. Klik op OK.

Norton schakelt de functies automatisch in nadat de opgegeven tijd in het venster Beveiligingsverzoek is verstreken. Wanneer u Norton-bescherming handmatig wilt inschakelen, klikt u met de rechtermuisknop in het meldingsgebied op de taakbalk. Klik vervolgens op Auto-Protect inschakelen / Firewall inschakelen.

Norton-taakmeldingen uitschakelen in Windows

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

3. Klik in het venster Instellingen op Beheerinstellingen.

4. In de rij Norton-taakmeldingen zet u de Aan/Uit -schakelaar op Uit.

5. Klik op Toepassen en vervolgens op Sluiten.

Norton-bescherming uitschakelen op Mac

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Mijn Mac beschermen in het linkerdeelvenster.

4. Zet de schakelaar in de rij Automatische scans op uit.

5. Klik op Firewall in het linkerdeelvenster.

6. Zet de schakelaar in de rij Blokkering van verbinding op uit.

7. Zet de schakelaar in de rij Bescherming van kwetsbare punten uit.

U kunt de optie Nu verhelpen in het hoofdvenster gebruiken om bescherming in te schakelen.

Video: Norton tijdelijk uitschakelen en Norton-meldingen uitschakelen in Windows

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v116457581
Besturingssysteem: Windows, Mac
Laatste wijziging: 20/11/2021