De browserkaper Bing.vc of Esurf.biz van uw computer verwijderen

STAP 1

Download Norton Power Eraser en voer dit programma uit

1. Download Norton Power Eraser.

2. Voer afhankelijk van uw browser een van de volgende handelingen uit:

• Voor Internet Explorer: klik op Uitvoeren.

• Voor Firefox of Safari: klik in de rechterbovenhoek van de browser op de optie Downloaden om de gedownloade bestanden weer te geven. Klik vervolgens op het bestand dat u heeft gedownload.

• Voor Chrome: klik in de linkerbenedenhoek op het bestand dat u heeft gedownload.

3. Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

5. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

6. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkitscan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

7. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, wordt de scan automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm.

STAP 2

De Norton Power Eraser uitvoeren - Scan voor ongewenste toepassingen

1. Dubbelklik op het bestand NPE.exe.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

2. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

3. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scan voor ongewenste toepassingen.

Wanneer Norton Power Eraser de scan heeft voltooid, worden de scanresultaten weergegeven in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid.

4. Klik in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid naast de ongewenste toepassing of werkbalk op Verwijderen.

5. Volg de instructies op het scherm.

6. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

STAP 3

Browsersnelkoppelingen handmatig opruimen

Deze infectie kaapt zelfs browsersnelkoppelingen. U moet het argument handmatig verwijderen uit de browsersnelkoppeling.

1. Zoek uw browsersnelkoppelingen die u normaal gebruikt (bureaublad, taakbalk of startmenu).

2. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer Eigenschappen.

3. Verwijder in het veld Doel op het tabblad Snelkoppeling het URL-argument (als het aanwezig is).

• http://eSurf.biz/xxxx

• http://www.Bing.vc/xxxx

Het veld Doel zou alleen het pad naar het uitvoerbaar bestand van de browser mogen bevatten.

Dit zijn de standaard snelkoppelingspaden die aanwezig moeten zijn in het veld Doel.

Browser

Doel

Internet Explorer

"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

Google Chrome

32 bits - "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

64 bits - "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Mozilla Firefox

32 bits - "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"

64 bits- "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe"

STAP 4

Uw browserinstellingen opnieuw instellen

• Naargelang uw browser moet u de instellingen van de browser opnieuw instellen om de ongewenste werkbalk en zoekmachine te verwijderen.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v115861353
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 19/07/2019