Afzenders van spam identificeren

Als u van een bepaald e-mailadres of domein geen berichten wilt ontvangen, kunt u het toevoegen aan de Lijst met geblokkeerde afzenders. Norton AntiSpam markeert dan alle berichten die afkomstig zijn van dit adres of domein, als spam.

Norton AntiSpam importeert ook automatisch de adressen in de lijsten met geblokkeerde afzenders van uw e-mailprogramma naar de lijst met geblokkeerde afzenders tijdens de eerste clientintegratie of de adresboekimport.

Met Norton AntiSpam kunt u ongeldige e-mailadressen in de blokkeerlijst invoeren.

Voeg verdachte e-mailadressen en domeinen altijd aan de lijst met geblokkeerde afzenders toe, zodat u geen ongewenste e-mailberichten van deze adressen of domeinen ontvangt.

Adressen naar de lijst met geblokkeerde afzenders importeren

1. Klik op Instellingen in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. Klik in het venster Instellingen, onder Gedetailleerde instellingen, op AntiSpam.

3. Op het tabblad Filter klikt u in de rij Lijst met toegestane afzenders op Configureren.

4. Klik in de Lijst met toegestane afzenders op Importeren.

5. Klik in het venster Lijst met toegestane afzenders op Toepassen.

6. Klik op OK.

Items aan de lijst met geblokkeerde afzenders toevoegen

1. Klik op Instellingen in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. Klik in het venster Instellingen, onder Gedetailleerde instellingen, op AntiSpam.

3. Op het tabblad Filter klikt u in de rij Lijst met geblokkeerde afzenders op Configureren.

4. Klik in de Lijst met geblokkeerde afzenders op Toevoegen.

5. Selecteer in het dialoogvenster E-mailadres toevoegen het adrestype in de vervolgkeuzelijst Adrestype.

U kunt een van de volgende opties selecteren:

• E-mail

• Domein

6. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u een e-mailadres wilt toevoegen, typt u het e-mailadres dat u wilt blokkeren en de naam van de afzender.

• Als u een domeinnaam wilt toevoegen, voert u het adres in van het domein (bijvoorbeeld symantec.com) en de naam van het domein.

7. Klik op OK.

8. Klik in de Lijst met geblokkeerde afzenders op Toepassen.

9. Klik op OK.

Items bewerken in of verwijderen uit de Lijst met geblokkeerde afzenders

1. Klik op Instellingen in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. Klik in het venster Instellingen, onder Gedetailleerde instellingen, op AntiSpam.

3. Op het tabblad Filter klikt u in de rij Lijst met geblokkeerde afzenders op Configureren.

4. Selecteer in het venster Lijst met geblokkeerde afzenders het item dat u wilt gebruiken.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u een ingang wilt bewerken, klikt u op Bewerken om het dialoogvenster E-mailadres bewerken te openen. Bewerk vervolgens het adres en klik op OK.

• U verwijdert een ingang door op Verwijderen te klikken.

Wanneer u een geïmporteerd item verwijdert, voegt Norton AntiSpam het automatisch aan de lijst Uitsluitingen van adresboek toe.

6. Klik in de Lijst met geblokkeerde afzenders op Toepassen.

7. Klik op OK.

Clientintegratie configureren

Instellingen van Norton AntiSpam

Toegestane afzenders identificeren

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v1084053_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 31/10/2011