Norton AntiSpam

Met behulp van Norton AntiSpam kunt u de e-mailberichten die u in uw e-mailprogramma's ontvangt, in spamberichten en betrouwbare e-mailberichten categoriseren. Betrouwbare berichten worden naar de map Postvak IN gefilterd en spamberichten naar de map met ongewenste berichten of de Norton AntiSpam-map.

Norton AntiSpam gebruikt de spamfiltertechnologie van Symantec voor ondernemingen om de spamberichten te onderscheiden van betrouwbare-mailberichten. Norton AntiSpam gebruikt een bezorgsysteem met realtimefilter en filtert e-mailberichten aan de hand van verschillende lokale filters op verschillende niveaus. De lokale filters categoriseren de e-mailberichten als spam of betrouwbare e-mail. Als de lokale filters het e-mailbericht als betrouwbaar classificeren, verzamelt Norton AntiSpam informatie zoals de handtekening en URL-hashes van het e-mailbericht. Norton AntiSpam verstuurt deze informatie vervolgens naar de Symantec-webserver voor extra analyse.

Wanneer het e-mailbericht als spam wordt geclassificeerd, wijzigt Norton AntiSpam het onderwerp van het bericht en wordt het naar uw e-mailclient gestuurd. De e-mailclient identificeert de wijziging in het onderwerp van het e-mailbericht en verplaatst het bericht naar de map met ongewenste berichten of de Norton AntiSpam-map.

De lokale filters van Norton AntiSpam zijn gebaseerd op Whitelist-techniek, Blacklist-techniek en een gepatenteerde filtertechnologie om e-mailberichten als betrouwbaar of spam te classificeren. De antispam-definities van Norton AntiSpam moeten regelmatig bijgewerkt worden voor efficiënte werking van de filters. Deze updates bevatten handtekeninggegevens van betrouwbare en spamberichten. De updates bevatten ook eventuele nieuwe regels die Symantec heeft gemaakt om op spamberichten te filteren.

Norton AntiSpam maakt gebruik van voorafgedefinieerde e-mailregels, de Lijst met toegestane afzenders en de Lijst met geblokkeerde afzenders die door de gebruiker zijn gedefinieerd om het scannen van e-mail te versnellen. E-mailberichten van de lijst met toegestane e-mailafzenders worden geaccepteerd en e-mailberichten van de lijst met geblokkeerde e-mailafzenders worden geblokkeerd.

Norton AntiSpam importeert ook automatisch de lijsten met adressen van ondersteunde e-mailprogramma's tijdens de eerste integratie. Zo blijft uw lijst met toegestane en geblokkeerde e-mailafzenders gesynchroniseerd met uw huidige adresboeken. Wanneer Norton AntiSpam de adressen van uw Outlook- of Windows-adresboek importeert, worden ook de adressen in de lijsten met toegestane en geblokkeerde afzenders geïmporteerd.

Wanneer u Norton AntiSpam uitschakelt, verhoogt u de kans op ongewenste e-mailberichten. Zorg dat Norton AntiSpam altijd is ingeschakeld, zodat uw e-mailclient tegen ongewenste online inhoud wordt beveiligd.

U kunt in de categorie AntiSpam, in het venster Beveiligingsgeschiedenis, alle antispam-statistieken bekijken.

Instellingen van Norton AntiSpam

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v1083880_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 11/04/2011