Firewallregels

Een firewall is een beveiligingssysteem dat regels gebruikt om verbindingen en gegevensoverdracht tussen uw computer en internet te blokkeren of toe te staan. Firewallregels bepalen hoe de Slimme firewall uw computer beveiligt tegen kwaadaardige programma's en niet-geautoriseerde toegang. De firewall controleert automatisch al het verkeer van en naar uw computer om na te gaan of het aan deze regels voldoet.

De Slimme firewall gebruikt twee soorten firewallregels:

Programmaregels

Hiermee wordt netwerktoegang voor programma's op uw computer geregeld.

Verkeersregels

Hiermee wordt al het inkomende en uitgaande netwerkverkeer geregeld.

De Slimme firewall

De volgorde waarin firewallregels worden verwerkt

Verkeersregels en programmaregels toevoegen

Firewallregels verwijderen