De gratis Norton Power Eraser tool uitvoeren in de veilige modus

Norton Power Eraser is een gratis te downloaden hulpprogramma waarmee u bedreigingen van uw computer kunt verwijderen. Met dit hulpprogramma kunt u de computer scannen op bedreigingen, ook als u al een ander Symantec-product gebruikt of een beveiligingsproduct van een andere fabrikant. Als u de computer niet in Normale modus kunt opstarten, kunt u dit hulpprogramma in de Veilige modus uitvoeren.

Norton Power Eraser is eenvoudig te downloaden en u kunt uw computer er snel mee scannen om de agressiefste computervirussen te detecteren. Dit hulpprogramma hoeft niet te worden geïnstalleerd.

Norton Power Eraser maakt gebruik van agressieve methoden om bedreigingen te detecteren. Daardoor is het risico aanwezig dat ook betrouwbare programma's voor verwijdering worden geselecteerd. Voordat u bestanden verwijdert, moet u de pagina met scanresultaten dus zorgvuldig bekijken.

STAP 1

Start de computer in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

1. Sluit alle programma's af.

2. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

3. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

msconfig

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Schakel in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad Opstarten de optie Opstarten in veilige modus in en selecteer Netwerk.

In Windows XP: selecteer in het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op het tabblad BOOT.INI de optie /SAFEBOOT.

5. Klik op OK.

6. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

De computer herstart nu in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

STAP 2

Download Norton Power Eraser en voer dit programma uit

1. Download Norton Power Eraser.

2. Voer afhankelijk van uw browser een van de volgende handelingen uit:

• Voor Internet Explorer: klik op Uitvoeren.

• Voor Firefox of Safari: klik in de rechterbovenhoek van de browser op de optie Downloaden om de gedownloade bestanden weer te geven. Klik vervolgens op het bestand dat u heeft gedownload.

• Voor Chrome: klik in de linkerbenedenhoek op het bestand dat u heeft gedownload.

3. Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

5. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

6. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

7. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, wordt de scan automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm.

STAP 3

Start de computer opnieuw op in normale modus.

1. Sluit alle programma's af.

2. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

3. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

msconfig

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Hef in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad Opstarten de selectie van Opstarten in veilige modus op.

In Windows XP: hef in het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op het tabblad BOOT.INI de selectie van de optie /SAFEBOOT op.

5. Klik op OK.

6. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

De computer start nu in normale modus op, wat enkele minuten duurt.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20100917002731EN_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 18/08/2017