Problemen met het uitvoeren van Norton Power Eraser oplossen

Als u Norton Power Eraser niet kunt uitvoeren, start u uw computer in Veilige modus met netwerkmogelijkheden en voert u dit hulpprogramma in Veilige modus uit.

STAP 1

Start de computer in Veilige modus met Netwerken

1. Sluit alle programma's af.

2. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

3. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

msconfig

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Schakel in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad Opstarten de optie Opstarten in veilige modus in en selecteer Netwerk.

In Windows XP: selecteer in het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op het tabblad BOOT.INI de optie /SAFEBOOT.

5. Klik op OK.

6. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

De computer herstart nu in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

STAP 2

Download Norton Power Eraser en voer dit programma uit

1. Downloaden Norton Power Eraser.

2. Klik op Opslaan.

3. Selecteer Bureaublad als locatie en klik vervolgens op Opslaan.

4. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

5. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

6. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

7. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

8. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, wordt de scan automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm.

STAP 3

Start de computer opnieuw op in normale modus.

1. Sluit alle programma's af.

2. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

3. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

msconfig

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Hef in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad Opstarten de selectie van Opstarten in veilige modus op.

In Windows XP: hef in het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op het tabblad BOOT.INI de selectie van de optie /SAFEBOOT op.

5. Klik op OK.

6. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

De computer start nu in normale modus op, wat enkele minuten duurt.

Heeft de scan een bedreiging gedetecteerd?

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20100815103915EN
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 28/06/2020