Problemen met het starten van uw computer verhelpen

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door bedreigingen of ongewenste toepassingen. Start uw computer opnieuw op in Veilige modus met netwerkmogelijkheden en voer de Norton Power Eraser-scan uit om dit probleem te verhelpen.

STAP 1

Start de computer in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

1. Sluit alle programma's af.

2. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

3. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

msconfig

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Selecteer in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad Opstarten Opstarten in veilige modus en Netwerk.

Voor Windows XP: selecteer in het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op het tabblad BOOT.INI /SAFEBOOT en Netwerk.

5. Klik op OK.

6. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

De computer herstart nu in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

STAP 2

Download Norton Power Eraser en voer dit programma uit

1. Download Norton Power Eraser.

2. Klik op Opslaan.

3. Selecteer Bureaublad als locatie en klik vervolgens op Opslaan.

4. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

5. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

6. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

7. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkitscan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

8. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, wordt de scan automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm.

STAP 3

Start de computer opnieuw op in normale modus.

1. Sluit alle programma's af.

2. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

3. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

msconfig

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Hef in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad Opstarten de selectie van Opstarten in veilige modus op.

In Windows XP: hef in het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op het tabblad BOOT.INI de selectie van de optie /SAFEBOOT op.

5. Klik op OK.

6. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

De computer start nu in normale modus op, wat enkele minuten duurt.

Scan uw computer met Norton Bootable Recovery Tool als het probleem zich blijft voordoen.

STAP 4

Scan uw computer met Norton Bootable Recovery Tool

• Met Norton Bootable Recovery Tool wordt de computer vanaf de dvd of het USB-apparaat opgestart waarna de computer wordt gescand. U moet Norton Bootable Recovery Tool downloaden en op een dvd of USB-apparaat maken.

U heeft het volgende nodig voor het aanmaken en uitvoeren van Norton Bootable Recovery Tool:

• Een lege dvd of USB

• Toegang tot een andere computer met internettoegang vanaf waar u Norton Bootable Recovery Tool kunt downloaden en op dvd of USB kunt maken.

Ga naar de downloadpagina voor de Norton Bootable Recovery Tool en selecteer uw taal voor meer informatie over het gebruik van de Norton Bootable Recovery Tool.

Kunt u de computer nog steeds niet starten nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, neem dan contact op met de fabrikant van uw computer.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20100815092745EN_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 30/07/2018