Norton geeft ten onrechte aan dat een bestand is geïnfecteerd of dat een programma of website verdacht is

Een fout-positief treedt op wanneer Norton ten onrechte aangeeft dat een bestand is geïnfecteerd of dat een programma of website verdacht is. Algemene oorzaken voor een fout-positief zijn:

• Norton detecteert een bedreiging in een bestand dat volgens u waarschijnlijk niet geïnfecteerd is (bijvoorbeeld bestanden met extensies zoals *.txt, *.dbf, *.log, *.hlp).

• Norton waarschuwt u dat een bestand of programma dat is ontwikkeld of gemaakt door u of een legitiem bedrijf, verdacht of een bedreiging is

• Norton geeft aan dat een legitieme website schadelijk is

• Norton blokkeert de download van een bestand omdat het verdacht zou zijn

Hoe meldt u een fout-positief?

• Voordat u een fout-positief indient, moet u zorgen dat Norton de nieuwste definitie-updates heeft. Voer LiveUpdate uit om alle beschikbare updates voor Norton te installeren. Voer vervolgens een Volledige systeemscan uit.

Meld het bij Symantec als de fout-positief met de nieuwste updates nog steeds optreedt. De link voor het indienen van een fout-positief hangt af van de exacte detectie of de ontvangen waarschuwing.

Een verdachte foutieve detectie (fout-positief) melden