De Norton Bootable Recovery Tool downloaden voor Norton 360 dat bij aankoop al op uw computer was geïnstalleerd

Norton Recovery Tool kan worden gedownload als een ISO-bestand. Een ISO-bestand is een compleet 'afbeeldingsbestand' van een cd-rom. Voordat u het kunt gebruiken, moet u het op een cd branden. U hebt het volgende nodig om het ISO-bestand voor Norton Recovery Tool op cd te zetten:

• Eén lege CD-R-schijf (gebruik geen CD-RW-schijf).

• Gedownload ISO-bestand voor Norton Recovery Tool.

• Een cd-creatieprogramma met een functie om te branden, zoals GEAR, Nero Burning ROM of Roxio's Easy CD Creator.

Als uw pc is geïnfecteerd, raden wij u aan de Norton Recovery Tool te downloaden en branden op een pc die niet is geïnfecteerd.

De geschatte downloadtijd voor verschillende typen internetverbinding wordt hieronder weergegeven:

Type verbinding

Geschatte downloadtijd

56 Kbps (modem)

10 uur

256 kbps (DSL)

2 uur

1 Mbps

32 minuten

STAP 1

Het ISO-bestand voor Norton Recovery Tool downloaden

1. Het ISO-bestand voor Norton Recovery Tool downloaden.

DOWNLOADEN

2. Sla het bestand op uw bureaublad op.

STAP 2

Het ISO-bestand voor Norton Recovery Tool op een cd branden

Het branden van een ISO-afbeelding is niet hetzelfde als het branden van een gegevens- of muziek-cd. U hebt een cd-brandprogramma nodig om de schijf te kunnen maken, zoals GEAR PRO Professional Edition, Roxio Easy CD Creator of Nero Burning ROM. Met alleen Windows XP of Vista kan dit type cd niet worden gemaakt.

• Gear PRO Professional Edition: Gebruik de functie "Open external physical image" om de .ISO-afbeelding naar cd te branden. Raadpleeg de documentatie bij de software voor instructies.

• Nero Burning ROM: Gebruik de functie "Burn Image" om de ISO-afbeelding op een cd te branden. Raadpleeg de documentatie bij de software voor instructies.

• Easy CD Creator: Gebruik de functie "Create CD from Disc Image" of "Record to CD" om de ISO-afbeelding op een cd te branden. Raadpleeg de documentatie bij de software voor instructies.

Als u geen cd-brandprogramma op uw computer hebt, kunt u GEAR ISO Burn downloaden van de GEAR Software-website.

1. Ga naar de downloadpagina van GEAR ISO Burn.

GA ER NU HEEN

2. Klik op Nu downloaden en sla het bestand op uw bureaublad op.

3. Dubbelklik op het bestand GEARISOBurn.exe op uw Windows-bureaublad.

Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

4. Nadat de installatie is voltooid, dubbelklikt u op het snelkoppelingspictogram GEAR ISO Burn op uw Windows-bureaublad.

5. Klik op Bladeren in het venster GEAR ISO Burn en zoek het gedownloade ISO-bestand.

Selecteer de cd-/dvd-brander in het vervolgkeuzemenu als u meer dan een cd-/dvd-station hebt.

6. Plaats een lege cd in het cd-/dvd-station.

7. Klik op Branden.

STAP 3

De Norton Recovery Tool uitvoeren

Nadat u de ISO-afbeelding voor Norton Recovery Tool goed hebt overgedragen naar cd, kunt u de cd gebruiken om een virusscan uit te voeren.

1. Plaats de cd van Norton Recovery Tool in het cd-romstation.

2. Sluit alle programma's en start uw computer opnieuw op.

3. Wanneer u het bericht 'Druk op een toets om de computer op te starten van cd of dvd' ziet, druk op Enter.

4. Selecteer uw taal in het venster Norton Recovery Tool en klik op OK.

5. Voer uw Norton 360-productsleutel in en klik op Ik ga akkoord om de licentieovereenkomst te accepteren.

6. Klik op Scan starten.

7. Volg de aanwijzingen.

8. Nadat de scan is voltooid, verwijdert u de cd uit het cd-romstation en start u de computer opnieuw op.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20090306135327EN_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 15/09/2010