Handmatig een back-up van uw bestanden maken met Norton Online Backup

In Norton Online Backup vindt u een optie om de back-ups handmatig uit te voeren via de Norton Online Backup-client die op de computer is geïnstalleerd. U kunt de back-up ook op afstand van een andere computer starten via de Norton Online Backup-website.

De Norton Online Backup-client moet op uw computer zijn geïnstalleerd en een actieve internetverbinding hebben om een back-up van uw bestanden te kunnen maken.

Een back-up van de bestanden maken vanaf de computer

1. Sluit alle geopende programma's.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Voor Windows: rechtsklik op het Norton Online Backup -pictogram in het meldingsgebied of systeemvak en klik vervolgens op Nu een back-up maken.

• Voor Mac: klik op het Norton Online Backup -pictogram op de menubalk en klik vervolgens op Nu een back-up maken.

Wacht tot de back-up is voltooid. Hoe lang een back-up duurt, is afhankelijk van de bestandsgrootte en het aantal bestanden waarvan een back-up moet worden gemaakt.

Op afstand een back-up van de bestanden maken via de website

1. Ga naar de website van Norton Online Backup.

2. Klik op Aanmelden.

3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Er wordt een lijst weergegeven met back-upsets.

4. Klik naast de back-upset waarvoor u een back-up wilt uitvoeren, op Nu een back-up maken.

Wacht tot de back-up is voltooid. Hoe lang een back-up duurt, is afhankelijk van de bestandsgrootte en het aantal bestanden waarvan een back-up moet worden gemaakt.