Problemen met meerdere beveiligingsproducten

De feiten over een installatie van twee of meer beveiligingsoplossingen op één computer

Beveiligingssoftware is ontworpen om zelfstandig te functioneren op een computer en verschillende beveiligingsoplossingen op één computer zijn meestal niet geoptimaliseerd om samen te werken, wat in de volgende prestatieproblemen kan resulteren.

1. Prestatieverlies van de computer

• Dit wordt veroorzaakt doordat er twee of meer processen met gelijksoortige functies zijn, die met elkaar concurreren om systeembronnen om dezelfde functies uit te voeren.

• Symantec heeft geconstateerd dat de installatie van verschillende pakketten met beveiligingssoftware het opstart- en afsluitproces met wel 300% kan vertragen.

2. Minder efficiënt in het ondervangen van bedreigingen

• Aangezien antivirusonderdelen in real time werken om uw computer tegen bedreigingen te beschermen, proberen meerdere realtime scanners één bedreiging te elimineren, waardoor de scanners uiteindelijk elkaars functionaliteit blokkeren.

• Wanneer meerdere antivirusonderdelen gelijktijdig worden uitgevoerd, kunnen scans tot 10 keer langer duren, en het uitvoeren van twee antispywareproducten kan de scantijd met wel 40% verlengen.

Aanbeveling van Symantec

• Alle Norton-producten zijn ontworpen om prestaties te optimaliseren, waarbij rekening is gehouden met alle verschillende aspecten van de beveiligingsoplossing. Wanneer u voor een hoogwaardig pakket zoals Norton Internet Security, Norton 360, Norton Security of Norton Security with Backup kiest, verkrijgt u betere beveiliging voor uw computers.

Norton-oplossingen bestaan uit verschillende beveiligingsonderdelen (firewall, antivirus, antispyware, verdediging van toepassingen en browsers, inbraakpreventie, antiphishing, rootkitbescherming enz.), die informatie uitwisselen en samenwerken waardoor krachtigere beveiliging wordt verkregen.

Norton-producten zijn ook geoptimaliseerd om efficiënter te werken zonder de prestaties van de computer aan te tasten.

Windows Defender wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u Norton op uw computer installeert.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: kb20080520095244EN_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 11/08/2017