FBI Moneypak / Interpol / Mandiant / Cyber Security -viruksen poistaminen tietokoneelta

Kiristyshaittaohjelmat ovat uhkatyyppi, jotka vaativat hälytysviestejä lähettämällä rahaa tietokoneen lukituksen purkamiseksi. Kiristyshaittaohjelmat rajoittavat tietokoneen käyttöä ja vaativat lunnaita maksettavaksi uhkaohjelman laatineelle taholle. Haittaohjelma neuvoo käyttäjää maksamaan rahat käyttäjän sijainnin mukaan joko Moneypak- tai uKash-palvelujen välityksellä.

Haittaohjelma yrittää saada käyttäjän lähettämään rahaa uskottelemalla, ettei tietokonetta voi enää käyttää.

Poista nämä uhat tietokoneelta seuraavien ohjeiden mukaisesti.

VAIHE 1

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen Vikasietotila ja komentorivi -tilaan

1. Käynnistä tietokone uudelleen.

2. Heti kun tietokone käynnistyy, paina toistuvasti F8 -näppäintä , kunnes käynnistysvalikko tulee näkyviin.

3. Valitse Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta näppäimistön nuolinäppäimillä Vikasietotila ja komentorivi (Vikasietotila ja komentokehote).

4. Paina Enter -näppäintä.

5. Kirjoita cmd.exe -ikkunaan seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

net user norton norton /add

Tämä toimenpide luo uuden käyttäjäprofiilin norton, jonka salasana on norton.

6. Kirjoita seuraavalle riville alla oleva teksti ja paina Enter -näppäintä.

net localgroup administrators norton /add

Tämä antaa äskettäin luodulle profiilille norton järjestelmänvalvojan oikeudet.

VAIHE 2

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa

1. Käynnistä tietokone uudelleen.

2. Heti kun tietokone käynnistyy, paina toistuvasti F8 -näppäintä , kunnes käynnistysvalikko tulee näkyviin.

3. Valitse Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta näppäimistön nuolinäppäimillä Vikasietotila ja verkkoyhteydet.

4. Paina Enter -näppäintä.

Kirjaudu tarvittaessa sisään järjestelmänvalvojana profiililla, jotka luotiin vaiheessa 1.

VAIHE 3

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen - Maineen tarkistus

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

6. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Lisäasetukset -kuvaketta.

7. Valitse Lisäasetukset -ikkunastaMaineen tarkistus -kohdan vierestä vaihtoehto Tarkista nyt.

8. Valitse Valitse tarkistustyyppi -ikkunasta Tarkista kansio.

9. Tee Selaa kansioita -ikkunassa jompikumpi seuraavista toimista sen mukaan, mitä Windows-versiota käytät:

• Windows 8, Windows 7 tai Windows Vista: Siirry kohtaan Tietokone > Paikallinen levy (C:) ja valitse Käyttäjät -kansio.

• Windows XP: Siirry kohtaan Tietokone > Paikallinen levy (C:) > Documents and Settings ja valitse Järjestelmänvalvoja - ja Kaikki käyttäjät -kansiot.

Suorita maineen tarkistus ensin Järjestelmänvalvoja-kansiolle ja sitten Kaikki käyttäjät -kansiolle.

10. Käynnistä Maineen tarkistus valitsemalla OK.

11. Korjaa havaitut tiedostot valitsemalla Tarkistus valmis -ikkunasta Korjaa nyt.

12. Käynnistä tietokone uudelleen.

VAIHE 4

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa

1. Heti kun tietokone käynnistyy, paina toistuvasti F8 -näppäintä , kunnes käynnistysvalikko tulee näkyviin.

2. Valitse Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta näppäimistön nuolinäppäimillä Vikasietotila ja verkkoyhteydet.

3. Paina Enter -näppäintä.

Kirjaudu tarvittaessa sisään järjestelmänvalvojana profiililla, jotka luotiin vaiheessa 1.

VAIHE 5

Norton Power Eraser -tarkistuksen suorittaminen

1. Kaksoisnapsauta NPE.exe -tiedostoa.

2. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

3. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

4. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen.

5. Kirjaudu tarvittaessa sisään järjestelmänvalvojana profiililla, jotka luotiin vaiheessa 1.

6. Tarkistus alkaa automaattisesti.

Odota tarkistuksen valmistumista.

7. Poista vahingolliset tiedostot noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

8. Käynnistä tietokone uudelleen normaaliin tilaan.

VAIHE 6

LiveUpdaten suorittaminen

1. Käynnistä Norton-tuote.

2. Tee jokin seuraavista toimista Norton-tuotteen mukaan:

• Norton AntiVirus tai Norton Internet Security: Valitse pääikkunasta LiveUpdate.

• Norton 360: Valitse pääikkunasta Tehtävät ja napsauta Suorita LiveUpdate.

3. Kun Norton LiveUpdate on valmis, valitse OK tai Sulje.

4. Suorita LiveUpdate, kunnes näkyviin tulee ilmoitus "Norton-tuotteessasi on viimeisimmät suojauspäivitykset."

5. Sulje kaikki ohjelmat ja käynnistä tietokone uudelleen.

VAIHE 7

Suorita täydellinen järjestelmäntarkistus

1. Käynnistä Norton-tuote.

2. Tee jokin seuraavista toimista Norton-tuotteen mukaan:

• Norton AntiVirus tai Norton Internet Security: Valitse pääikkunasta Suorita tarkistus.

• Norton 360: Valitse pääikkunasta Tehtävät ja napsauta Suorita tarkistukset.

3. Valitse Tarkistukset -ikkunasta Täydellinen järjestelmäntarkistus ja napsauta Siirry.

4. Kun tarkistus on valmis, valitse Sulje tai Valmis.

Entä jos tämä ohje ei auttanut?

Video

Kiitos!

Kiitos Norton-tuen käyttämisestä.

< Paluu

Ratkaisu teki ongelmani käsittelystä helppoa.

Kyllä Ei

Auta meitä parantamaan tätä ratkaisua.

Kiitos avustasi tämän sovelluksen käyttökokemuksen parantamisessa.

Mitä haluaisit seuraavaksi tehdä?

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v71075396_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
Muokattu viimeksi: 04/02/2014