FBI Moneypak / Interpol / Mandiant / Cyber Security -viruksen poistaminen tietokoneelta

Kiristyshaittaohjelmat ovat uhkatyyppi, jotka vaativat hälytysviestejä lähettämällä rahaa tietokoneen lukituksen purkamiseksi. Kiristyshaittaohjelmat rajoittavat tietokoneen käyttöä ja vaativat lunnaita maksettavaksi uhkaohjelman laatineelle taholle. Haittaohjelma neuvoo käyttäjää maksamaan rahat käyttäjän sijainnin mukaan joko Moneypak- tai uKash-palvelujen välityksellä.

Haittaohjelma yrittää saada käyttäjän lähettämään rahaa uskottelemalla, ettei tietokonetta voi enää käyttää.

Poista nämä uhat tietokoneelta seuraavien ohjeiden mukaisesti.

VAIHE 1

Tietokoneen käynnistäminen Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa

1. Käynnistä tietokone uudelleen.

2. Heti kun tietokone käynnistyy, paina toistuvasti F8 -näppäintä , kunnes käynnistysvalikko tulee näkyviin.

3. Valitse Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta näppäimistön nuolinäppäimillä Vikasietotila ja verkkoyhteydet.

4. Paina Enter -näppäintä.

VAIHE 2

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen

1. Lataa Norton Power Eraser.

Lataa nyt

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

6. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

7. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen. Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry Asetukset ja poista valinta kohdasta Suorita myös rootkit-tarkistus (edellyttää tietokoneen uudelleenkäynnistystä).

8. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, varmista, että käynnistät Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa.

9. Suorita tarkistus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

10. Kun olet poistanut Norton Power Eraserin tunnistamat uhat, käynnistä tietokone normaalitilassa.

VAIHE 3

Selaimen asetusten palauttaminen

• Jos uhka on lukinnut selaimen, palauta selain alkuasetuksiinsa.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, suorita Norton-tuotteella täydellinen järjestelmäntarkistus varmistaaksesi, että uhkahälytyksiä ei näy.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v71075396
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 28/06/2020