Tunkeutumisen eston asetusten määrittäminen

Luvattoman käytön esto suojaa laitettasi hyökkäyksiltä, kun olet online-tilassa. Se tarkkailee verkkoliikennettä hyökkäystunnisteiden, kuten sosiaalisten uhkien ja lähtevien hyökkäysten, varalta. Tällaiset tunnisteet yrittävät käyttää hyväksi käyttämäsi käyttöjärjestelmän tai ohjelman haavoittuvuuksia. Luvattoman käytön esto suojaa laitettasi hylkäämällä sellaisilta tietokoneilta peräisin olevat paketit, jotka yrittävät lähettää tunnettuja hyökkäystunnisteita sisältäviä tietoja. Toiminto estää yhteydet kyseisiin tietokoneisiin.

Luvattoman käytön esto on oletusarvoisesti käytössä. Sen on oltava käytössä, jotta jäljempänä olevia asetuksia voidaan mukauttaa.

Kun Luvattoman käytön esto ei ole käytössä, ohjelma ei anna riittävää suojaa internet-uhkia ja tietoturvariskejä vastaan.

Hyökkääviin tietokoneisiin muodostettavan yhteyden estämisajan määrittäminen automaattieston avulla

Automaattiesto pysäyttää yhteydet tietokoneisiin, jotka lähettävät tunnettuja hyökkäystunnisteita sisältäviä tietoja, vaikka osa tiedoista ei olisikaan haitallisia. Oletusarvoisesti ominaisuus estää yhteyden hyökkäävistä tietokoneista 30 minuutin ajaksi.

Hyökkääviin tietokoneisiin muodostettavan yhteyden estämisajan määrittäminen automaattieston avulla

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta Palomuuri tai Verkko.

4. Napsauta Käytön esto ja selainsuojaus -välilehteä.

5. Valitse Luvattoman käytön esto -ikkunan Luvattoman käytön automaattiesto -riviltä Määritä.

6. Valitse Tunkeutumisen automaattiesto -ikkunan avattavasta luettelosta, kuinka pitkäksi aikaa hyökkäävät tietokoneet estetään. Valitse sitten OK.

7. Valitse Asetukset -ikkunasta Sulje.

Hyökkäystunnisteen ohittaminen valvonnassa

Luvattoman käytön esto tukeutuu kattavaan hyökkäystunnisteluetteloon havaitessaan ja estäessään epäilyttävää verkkotoimintaa. Joissakin tapauksissa harmiton verkkotoiminta saatetaan tulkita epäilyttäväksi, koska se sisältää samankaltaisen hyökkäystunnisteen. Jos saat ilmoituksia mahdollisesta hyökkäyksestä mutta tiedät, että ilmoitukset laukaiseva tunniste on turvallinen, voit poistaa tunnisteen valvottavista kohteista.
Saat seuraavasta URL-osoitteesta lisätietoja hyökkäyksistä, joita Luvattoman käytön esto estää.
https://www.broadcom.com/support/security-center/attacksignatures

Hyökkäystunnisteen ohittaminen valvonnassa

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta Palomuuri tai Verkko.

4. Napsauta Käytön esto ja selainsuojaus -välilehteä.

5. Valitse Luvattoman käytön esto -ikkunan Luvattoman käytön tunnisteet -riviltä Määritä.

6. Poista Luvattoman käytön tunnisteet -ikkunassa valintamerkki niiden hyökkäystunnisteiden kohdalta, jotka haluat ohittaa, ja valitse sitten OK.

7. Valitse Asetukset -ikkunasta Sulje.

Luotettavien laitteiden poistaminen Luvattoman käytön esto -toiminnon ohitusluettelosta

Luotettavat laitteet voidaan jättää pois Luvattoman käytön esto -tarkistuksista, jotta tarkistusaikaa voidaan lyhentää. Jos olet täysin varma siitä, että verkkoon kuuluva laite on turvallinen, voit vaihtaa sen luottamustasoksi Täysi luottamus ja valita Ohita LKE-tarkistuksessa -vaihtoehdon, jotta laite jätetään pois Luvattoman käytön esto -tarkistuksista.

Luotettavien laitteiden poistaminen Luvattoman käytön esto -toiminnon ohitusluettelosta

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta Palomuuri.

4. Napsauta Käytön esto ja selainsuojaus -välilehteä.

5. Valitse Luvattoman käytön esto -kohdan Ohitusluettelo -riviltä Puhdista.

6. Valitse vahvistusikkunasta Kyllä.

7. Valitse Asetukset -ikkunasta Sulje.

URL-osoitteen tai toimialueen poistaminen valvonnasta

Kun Sovellusten URL-valvonta on käytössä, Norton-tuotteesi valvoo kaikkia tietokoneelle asennettuja ohjelmia ja estää haitallisia verkkosivustoja käyttämästä tietokonetta.
Luvattoman käytön esto tukeutuu kattavaan hyökkäystunnisteluetteloon havaitessaan ja estäessään epäilyttäviä verkkosivustoja. Joissakin tapauksissa harmiton verkkosivusto saatetaan tulkita epäilyttäväksi, koska se sisältää samankaltaisen hyökkäystunnisteen. Jos saat ilmoituksia mahdollisesta hyökkäyksestä mutta tiedät, että ilmoitukset laukaiseva verkkosivusto tai toimialue on turvallinen, voit poistaa tunnisteen valvottavista kohteista.

URL-osoitteen tai toimialueen poistaminen hälytysilmoituksesta

1. Napsauta hälytysilmoituksessa Näytä tiedot.

2. Valitse Suojaushistorian lisätiedot -ikkunasta Poista URL-osoitteen esto.

URL-osoitteen tai toimialueen poistaminen Norton-tuotteella

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitesuojaus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunasta Asetukset.

3. Valitse Asetukset -ikkunasta Palomuuri tai Verkko.

4. Napsauta Käytön esto ja selainsuojaus -välilehteä.

5. Valitse Luvattoman käytön esto -ikkunan Sovellusten URL-valvonnan ohitukset -riviltä Määritä.

6. Napsauta Lisää ja kirjoita URL-osoite tai toimialue, jonka haluat poistaa valvonnasta.

7. Jos haluat muokata URL-osoitetta tai toimialuetta tai poistaa sellaisen, toimi seuraavasti:

• Valitse URL-osoite tai toimialue luettelosta ja valitse Muokkaa. Muokkaa URL-osoitetta tai toimialueen nimeä.

• Valitse URL tai toimialue, jonka haluat poistaa, ja valitse Poista.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v15471442