Sovellussuojaus- ja Internet-suojaus-ominaisuuksien ottaminen käyttöön Norton 360 -sovelluksessa Android-laitteella

Voit ottaa Sovellussuojaus- ja Internet-suojaus-ominaisuudet käyttöön mobiililaitteella suojataksesi laitettasi riskejä ja verkkouhkia sisältäviltä sovelluksilta. Ominaisuuksia ovat mm.

• Google Play -sovellusvalvonta : Tarkistaa sovellukset ja ilmoittaa, jos ne sisältävät riskejä, ennen kuin ne asennetaan Google Playsta.

• Reaaliaikainen tarkistus : Tarkistaa laitteen ja suojaa sitä automaattisesti haittaohjelmilta ja riskialttiilta sovelluksilta.

• Kiristysohjelmapalautus : Tarkistaa sovellukset näytön lukitsevilta kiristysohjelmilta, jotka lukitsevat laitteen, kunnes lunnasmaksu on suoritettu, ja salauskiristysohjelmilta, jotka salaavat arvokkaat tiedostot ja pyytävät salauksen purkamisesta rahaa.

• Safe Web : Havaitsee vilpilliset verkkosivustot ja varoittaa niistä ennen sivustolle siirtymistä..

• Safe Search : Norton Safe Search näyttää verkkosivuston Norton Secured -luokituksen hakutuloksissa, jotta voit tunnistaa ja ohittaa hakujen tuottamat epäilyttävät sivustot.

Norton Safe Search ei näytä turvallisuusluokitusta maksetuille hakutuloksille (sponsoroiduille linkeille) eikä suodata hakutuloksista mahdollisesti vaarallisia sponsoroituja linkkejä.

Sovellussuojaus - ja Internet-suojaus -ominaisuuksien käyttäminen edellyttää Norton 360 -palvelun ottamista käyttöön laitteella. Kun Google Play -sovellusvalvonta -ominaisuus otetaan käyttöön laitteella, Norton 360 -sovellus ottaa automaattisesti käyttöön ominaisuudet, joihin kuuluvat reaaliaikainen tarkistus, kiristysohjelmapalautus ja Safe Web.

Suojausraportissasi näet yhteenvedon toimista, joilla Norton 360 -sovellus on 30 viime päivän aikana suojannut laitettasi seuraavilta uhilta:

• haitalliset verkkosivustot

• haittaohjelmat ja mahdollisesti haitalliset sovellukset.

Google Play -sovellusvalvonnan ottaminen käyttöön

1. Käynnistä Norton 360 -sovellus aloitusnäytöstä.

2. Jos näet Norton 360 -sovelluksen aloitusnäytössä Turvallisuus -vaihtoehdon, valitse Turvallisuus tai siirry vaiheeseen 3.

3. Valitse Sovellusvalvonta.

4. Valitse Määritä.

5. Valitse Helppokäyttöisyys -näytöstä Norton 360 -palvelu.

6. Siirrä Norton 360 -palvelu -näytön Käytä Norton 360 -palvelua -kohdassa liukusäädin kohtaan Päällä.

7. Lue ilmoituksen tiedot ja valitse Salli tai OK.

8. Noudata laitteen Android-käyttöjärjestelmäversion mukaisia ohjeita:

• Jos laitteellasi on Android 9.x tai sitä uudempi versio, siirry Näytä muiden sovellusten päällä -näytön kohtaan Salli näyttäminen muiden sovellusten päällä ja ota se käyttöön siirtämällä liukusäädintä.

• Jos laitteellasi on Android-versio 6.x - 8.x, siirry Sovellukset, jotka voivat piirtää muiden sovellusten päälle -näytön kohtaan Salli piirtäminen muihin sovelluksiin ja ota se käyttöön siirtämällä liukusäädintä.

9. Valitse Pysy suojattuna -hälytyksestä Seuraava.

10. Noudata laitteen Android-käyttöjärjestelmäversion mukaisia ohjeita:

• Jos laitteen käyttöjärjestelmäversio on Android 9.x tai sitä uudempi, valitse Saako sovellus toimia aina taustalla? -hälytyksestä Salli.

• Jos laitteen käyttöjärjestelmäversio on Android 6.x - 8.x, valitse Ohitetaanko akun optimointi? -hälytyksestä Kyllä.

Kun asennat Norton 360 -sovelluksen, sovellusvalvonta tarkistaa automaattisesti kaikki laitteellesi asennetut sovellukset alkuasennuksen aikana ja varoittaa mahdollisista riskeistä. Sen jälkeen voit luottaa sovellukseen tai poistaa sen asennuksen.
Asennetut sovellukset luokitellaan tietosuojariskeiksi seuraavanlaisen käyttäytymisen perusteella:
  • Jaetut henkilökohtaiset tiedot: näkyvillä on tietoja, kuten käyttäjätilin tiedot, yhteystiedot, SIM-kortin tiedot, asetuksia koskevia tietoja, asennettuja sovelluksia koskevia tietoja, käyttäjän sijainti tai laitteen tiedot, kun tiedot jaetaan asennetun sovelluksen kanssa.

• Näkyvät mainokset: näet, näyttääkö sovellus mainoksia sovelluksessa tai ilmoituspalkissa tai lisääkö se mainoskuvakkeita aloitusnäyttöön.

• Datan käyttö taustalla: sovellus luokitellaan sen mukaan, millainen on sen kyky siirtää tietoja matkapuhelinverkossa tai käyttää kaistanleveyttä taustalla, kun sovellus ei ole käytössä.

Jotkin Android-sovellukset ja niistä riippuvaiset palvelut tarvitsevat toimiakseen taustalla tapahtuvaa tiedonsiirtoa.

• Epätavallista toimintaa havaittu: näkyvillä on tiedot ajankohdasta, jolloin laitteellasi on havaittu sovelluksen epätavallista toimintaa.

• Akun käyttö taustalla: näet luettelon sovelluksista, jotka käyttävät paikkatietoja ja päivittyvät usein taustalla ja jotka näin saattavat käyttää akkuvirtaa silloinkin, kun sovellus ei ole käytössä.

Sovellussuojauksen raportin katsominen

1. Käynnistä Norton 360 -sovellus aloitusnäytöstä.

2. Napauta Norton 360 -sovelluksen aloitusnäytön alalaidasta Suojausraporttisi -kohtaa ja vedä sitä ylöspäin.

3. Sovellussuojaus -kohdasta näet Norton 360:n tunnistamien turvallisten ja mahdollisesti haitallisten sovellusten määrän.

Safe Search -hakujen käyttöönotto

1. Käynnistä Norton 360 -sovellus aloitusnäytöstä.

2. Jos näet Norton 360 -sovelluksen aloitusnäytössä Turvallisuus -vaihtoehdon, valitse Turvallisuus tai siirry vaiheeseen 3.

3. Valitse Internet-suojaus.

4. Valitse Lisää suojaa -kohdasta Määritys vaaditaan.

5. Valitse Lisää pikavalinta -näytöstä Lisää pikavalinta ja valitse sitten Lisää automaattisesti. Laitteen aloitusnäyttöön luodaan pikavalinta.

6. Pyyhkäise näyttöä oikealle ja valitse sitten Lisää hakupalkki -näytöstä Lisää hakupalkki. Norton Safe Search -palkki lisätään ilmaisinalueelle, jotta voit tehdä Safe Search -hakuja nopeasti.

7. Valitse Valmis.

Internet-suojauksen raporttikortin katsominen

1. Käynnistä Norton 360 -sovellus aloitusnäytöstä.

2. Napauta Norton 360 -sovelluksen aloitusnäytön alalaidasta Suojausraporttisi -kohtaa ja vedä sitä ylöspäin.

3. Internet-suojaus -kohdasta näet, kuinka monta turvallista ja haitallista verkkosivustoa Norton 360 on tunnistanut.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v137722459
Käyttöjärjestelmä: Android
Muokattu viimeksi: 01/11/2021