Norton Familyn kodin sääntöjen määrittäminen verkon valvontaan

Verkon valvonta on saatavilla Windows-tietokoneisiin, Android-puhelimiin ja -tabletteihin, iPhoneen ja iPadiin.

Verkon valvonta antaa lasten tutkia verkkoa vapaasti, pitää sinut selvillä siitä, millä sivustoilla he käyvät, ja antaa käyttöösi työkalut, joilla autat heitä välttämään sopimattoman sisällön. Voit suojata lasta estämällä sopimattomien verkkosivustojen käytön. Joskus sallitulla verkkosivustolla on sisältöä, joka kuuluu estettyyn verkkosivustoon tai luokkaan. Kun lapsi vierailee tällaisilla sivustoilla, Norton Family estää sivuston osan, joka kuuluu estettyyn sivustoon.

Jotta verkon valvonta onnistuu iOS-laitteilla, varmista, että VPN-sovellus on asennettu ja käytössä. Lisätietoja saat artikkelista Norton Family -sovelluksen käyttöönotto lapsen iPhonessa tai iPadissa.

VPN valvoo tai estää verkon valvontaa varten määritetyn kodin säännön mukaan toimia, joita lapsi tekee käyttäen muita sovelluksia kuin Norton Family -selainta.

Varmista Windows-käyttöjärjestelmässä, että olet ottanut Norton Family -selainlaajennuksen käyttöön. Jos lapsen tietokoneessa on Norton Family 3.7.3 tai uudempi versio, Norton Family lisää toisen suojauskerroksen ja näyttää selainkohtaisen estosivun, vaikka lapsi olisi käsitellyt luvattomasti selainlaajennusta, käynnistänyt käyttö tuntemattomana- tai yksityisen selaustilan tai käyttänyt ei-tuettuja kolmannen osapuolen selaimia päästäkseen estetylle verkkosivustolle. Kun saat hälytyksen tällaisista tapahtumista, tarkista kuitenkin lapsen tietokone ja ota selainlaajennus käyttöön täydellisen suojauksen varmistamiseksi.

Kodin sääntöjä voi tarkastella tai päivittää Nortonin verkkosivustolla tai vanhempien Norton Family -lapsilukkosovelluksessa.

Norton-verkkosivusto tai iOS-laitteille tarkoitettu Norton Family -sovellus

1. Kirjaudu tilillesi.

2. Valitse lapsi, jolle haluat määrittää verkon valvonnan.

3. Valitse Verkko-osiosta asetuskuvake ja toimi seuraavasti.
  4. Ota verkon valvonta käyttöön tai poista se käytöstä siirtämällä Käytössä/Ei käytössä -kytkin Käytössä- tai Ei käytössä -asentoon.

5. Tuo lapsen iän perusteella suositellut asetukset näyttöön valitsemalla Näytä oletusarvoiset kodin säännöt ikäryhmittäin.

6. Valitse Rajoitustaso-kohdasta haluamasi valvontataso.

7. Valitse Valvontataso-kohdassa mitä haluat Norton Family -tuotteen tekevän silloin, kun lapsi ei noudata kodin sääntöjä.

8. Valitse Verkkoluokat-kohdasta luokka ja salli tai estä kaikki siihen kuuluvat verkkosivustot. Lisätietoja on kohdassa Norton Familyn verkkosivustoluokat

9. Valitse Estä luokittelemattomat verkkosivustot estääksesi verkkosivustot, jotka eivät kuulu mihinkään luokkaan.

10. Anna Rajoitetut verkkosivustot -kohdassa estettävän verkkosivuston URL-osoite ja valitse sitten plus-kuvake Jos haluat poistaa lisäämäsi rajoitetun verkkosivuston, valitse roskakorikuvake.
  11. Anna Sallitut verkkosivustot -kohdassa sallittavan verkkosivuston URL-osoite ja valitse sitten plus-kuvake . Jos haluat poistaa lisäämäsi sallitun verkkosivuston, valitse roskakorikuvake.
  12. Valitse Tallenna.

Norton Family -lapsilukkosovelluksen Android-laitteelle

1. Käynnistä Norton Family -lapsilukkosovellus Vanhempi-tilassa.

2. Napauta lasta, jonka toimintaa haluat hallita.

3. Siirry Säännöt-välilehdelle.

4. Valitse Toiminta-kohdasta Verkon valvonta.

5. Ota verkon valvonta käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Ei käytössä- tai Käytössä-painiketta.

6. Päivitä verkon valvontaa koskeva kodin sääntö seuraavasti:

• Valitse Miten haluat valvoa verkkotoimintaa? ja valitse sitten, miten Norton Family toimii lapsen vieraillessa estetyllä sivustolla.

• Jos haluat estää tai sallia verkkosivustoluokan, valitse Verkkoluokat, lisää tai poista valintamerkki estettävän tai sallittavan luokan kohdalla ja valitse sitten Valmis.

• Jos haluat estää verkkosivuston käytön, valitse Rajoitetut verkkosivustot ja valitse sitten Lisää verkkosivusto. Kirjoita estettävän verkkosivuston URL-osoite, valitse OK ja valitse sitten Valmis.

• Jos haluat poistaa rajoitetun verkkosivuston, valitse Rajoitetut verkkosivustot, poista valintamerkki sallittavan sivuston kohdalta ja valitse sitten Valmis.

• Jos haluat lisätä verkkosivuston sallittujen luetteloon, valitse Sallitut verkkosivustot ja valitse sitten Lisää verkkosivusto. Kirjoita sallittavan verkkosivuston URL-osoite, valitse OK ja valitse sitten Valmis.

• Jos haluat poistaa verkkosivuston sallitut-luettelosta, valitse Sallitut verkkosivustot, poista valintamerkki poistettavan sivuston kohdalta ja valitse sitten Valmis.

Jos kirjaudut Norton Family -tilille Google-tilin tunnistetiedoilla, muista kirjautua ulos Google-tililtäsi, kun Norton Familyn käyttöönotto on valmis.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v125229857
Käyttöjärjestelmä: windows,android,ios
Muokattu viimeksi: 14/03/2022