Suojaus Petya-kiristysohjelmaa vastaan

Mikä on Petya-kiristyshaittaohjelma?

Petya on ollut olemassa vuodesta 2016 lähtien. Se eroaa tyypillisistä kiristyshaittaohjelmista siten, että tiedostojen salaamisen lisäksi se korvaa ja salaa pääkäynnistystietueen (MBR). Tässä uusimmassa hyökkäyksessä tartunnan saaneilla tietokoneilla näytetään vaatimus, jonka mukaan käyttäjän on maksettava 300 dollarin lunnaat bitcoineina saadakseen tiedostonsa takaisin. Lisätietoja Petya-kiristyshaittaohjelmasta on englanninkielisessä blogiartikkelissamme.

Olenko suojassa tältä uhkalta?

Symantec- ja Norton-käyttäjät ovat suojassa Petya-kiristyshaittaohjelmalta. Suorita LiveUpdate-päivitys, jotta tietokoneessa on varmasti uusimmat virusmääritykset, ja suorita sitten täydellinen järjestelmäntarkistus.

VAIHE 1

LiveUpdaten suorittaminen

1. Käynnistä Norton.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse pääikkunasta kaksoisnapsauttamalla Tietoturva ja valitse sitten LiveUpdate.

3. Kun Norton LiveUpdate on valmis, valitse OK.

4. Suorita LiveUpdate, kunnes näkyviin tulee ilmoitus "Norton-tuotteessasi on viimeisimmät suojauspäivitykset".

5. Sulje kaikki ohjelmat ja käynnistä tietokone uudelleen.

VAIHE 2

Suorita täydellinen järjestelmäntarkistus

1. Käynnistä Norton.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse pääikkunasta kaksoisnapsauttamalla Tietoturva ja valitse sitten Tarkistukset.

3. Valitse Tarkistukset -ikkunasta Täydellinen järjestelmäntarkistus ja napsauta Siirry.

4. Kun tarkistus on valmis, valitse Valmis.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v122924916_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 30/05/2019