Tietokoneen tartunnasta ilmoittavien väärennettyjen ponnahdusikkunoiden tai teknistä tukea tarjoavien huijausviestien poistaminen

Mitä ovat väärennetyt ponnahdusikkunat tai teknistä tukea tarjoavat huijaukset?

Väärennetyt ponnahdusikkunat tai tekniseen tukeen liittyvät internet-huijaukset ovat yhä yleisempiä verkossa. Huijauksessa yritetään manipuloinnin ja pelottelun avulla saada uhri tarttumaan syöttiin. On vilpillisiä yrityksiä, jotka uskottelevat väärennettyjen ponnahdusikkunoiden avulla käyttäjille, että näiden tietokone on saanut virustartunnan. Nämä ponnahdusikkunat näyttävät Nortonin virustarkistushälytyksiltä tai muilta luotettavilta tietoturvavaroituksilta.

Tällaiset huijaukset voidaan toteuttaa monella eri tavalla. Lisätietoja teknistä tukea tarjoavista huijauksista ja ohjeet niiden välttämiseen.

Miksi näitä väärennettyjä ponnahdusikkunoita näytetään?

Väärennettyjen ponnahdusikkunoiden pääasiallisia motiiveja ovat rahan huijaaminen sekä haittaohjelmien, kuten näppäintallennusohjelmien tai takaporttitroijalaisten, asentaminen ja niiden käyttäminen henkilökohtaisten tietojen anastamiseen.

Väärennettyjen ponnahdusikkunoiden tai teknistä tukea tarjoavien huijausviestien tunnistaminen ja välttäminen

• Tarkastele viestiä tarkkaan. Katso, onko siinä ilmeisiä merkkejä huijauksesta, kuten väärin kirjoitettuja sanoja, kielioppivirheitä tai epäammattimaisen näköisesti toteutettuja kuvia.

• Hae ponnahdusikkunassa ilmoitettua puhelinnumeroa internetistä todetaksesi sen aitous.

• Norton-tukiedustajat eivät koskaan soita käyttäjille pyytämättä tietokoneella esiintyvien ongelmien takia. Sinulle soitetaan vain, jos olet pyytänyt sitä.

Miten saan virallista Norton-tukea?

Virallinen Norton-tuki on aina tilaajille ilmaista.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v122764455_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 03/06/2019