Tietokoneen tartunnasta ilmoittavien väärennettyjen ponnahdusikkunoiden tai teknistä tukea tarjoavien huijausviestien poistaminen

On vilpillisiä yrityksiä, jotka uskottelevat väärennettyjen ponnahdusikkunoiden avulla käyttäjille, että näiden tietokone on saanut virustartunnan. Nämä ponnahdusikkunat näyttävät Nortonin virustarkistushälytyksiltä tai muilta luotettavilta tietoturvavaroituksilta.

Teknisen tuen huijausten tunnistaminen ja välttäminen:

• Tarkastele viestiä tarkkaan. Katso, onko siinä ilmeisiä merkkejä huijauksesta, kuten väärin kirjoitettuja sanoja, kielioppivirheitä tai epäammattimaisen näköisesti toteutettuja kuvia.

• Hae ponnahdusikkunassa ilmoitettua puhelinnumeroa internetistä todetaksesi sen aitous.

• Norton-tukiedustajat eivät koskaan soita käyttäjille pyytämättä tietokoneella esiintyvien ongelmien takia. Sinulle soitetaan vain, jos olet pyytänyt sitä.

Lisätietoja on artikkelissa Lisätietoja teknistä tukea tarjoavista huijauksista ja ohjeet niiden välttämiseen.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä asiakas- ja tukipalveluun.

Jos haluat tietää, onko saamasi sähköpostiviesti peräisin Nortonilta, lue Nortonilta saamasi sähköpostin aitouden varmistaminen.

Jos uskot, että tietokoneesi on saanut tartunnan, toimi seuraavasti.

VAIHE 1

Täydellisen tarkistuksen suorittaminen

Suorittamalla tarkistuksen Norton-tuotteella voit tunnistaa väärennettyjen ponnahdusikkunoiden tai teknisen tuen huijausten tekemät muutokset tai niiden asentamat harhaanjohtavat sovellukset ja kumota tai poistaa ne.

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Tietoturva ja valitse sitten Tarkistukset.

3. Valitse Tarkistukset-ikkunasta Täydellinen tarkistus ja napsauta Siirry.

4. Kun tarkistus on valmis, valitse Valmis.

VAIHE 2

Norton Power Eraserin lataaminen ja tarkistuksen suorittaminen

Norton Power Eraser on yhteensopiva Windows 7 SP1 -käyttöjärjestelmän ja sitä uudempien versioiden kanssa.

1. Tee jokin seuraavista toimista sen mukaan, mitä Windows-versiota käytät:
    • 64-bittisessä Windowsissa: Norton Power Eraser.
    • 32-bittisessä Windowsissa: Norton Power Eraser.

2. Paina Ctrl + J, mikä avaa selaimen Lataukset-ikkunan, ja kaksoisnapsauta NPE.exe-tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

3. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

Jos olet jo hyväksynyt käyttöoikeussopimuksen, et näe kehotetta uudelleen.

Norton Power Eraser lataa automaattisesti uuden version aina kun mahdollista.

4. Valitse Norton Power Eraser -ikkunasta Täydellinen järjestelmäntarkistus ja valitse Suorita nyt.

5. Jos haluat sisällyttää tarkistukseen rootkit-ohjelmien tarkistuksen, valitse Asetukset ja valitse sitten Tarkistus- ja lokiasetukset -kohdasta Suorita myös rootkit-tarkistus (edellyttää tietokoneen uudelleenkäynnistystä). Valitse sitten Käytä.

6. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen.

Odota tarkistuksen valmistumista. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v122764455