Tietokoneen tartunnasta ilmoittavien väärennettyjen ponnahdusikkunoiden tai teknistä tukea tarjoavien huijausviestien poistaminen

On vilpillisiä yrityksiä, jotka uskottelevat väärennettyjen ponnahdusikkunoiden avulla käyttäjille, että näiden tietokone on saanut virustartunnan. Nämä ponnahdusikkunat näyttävät Nortonin virustarkistushälytyksiltä tai muilta luotettavilta tietoturvavaroituksilta.

Teknisen tuen huijausten tunnistaminen ja välttäminen:

• Tarkastele viestiä tarkkaan. Katso, onko siinä ilmeisiä merkkejä huijauksesta, kuten väärin kirjoitettuja sanoja, kielioppivirheitä tai epäammattimaisen näköisesti toteutettuja kuvia.

• Hae ponnahdusikkunassa ilmoitettua puhelinnumeroa internetistä todetaksesi sen aitous.

• Norton-tukiedustajat eivät koskaan soita käyttäjille pyytämättä tietokoneella esiintyvien ongelmien takia. Sinulle soitetaan vain, jos olet pyytänyt sitä.

Lisätietoja on artikkelissa Lisätietoja teknistä tukea tarjoavista huijauksista ja ohjeet niiden välttämiseen.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä asiakas- ja tukipalveluun.

Ota yhteyttä

Jos haluat tietää, onko saamasi sähköpostiviesti peräisin Nortonilta, lue Nortonilta saamasi sähköpostin aitouden varmistaminen.

Jos luulet, että tietokoneesi on saanut tartunnan, lue Tietokoneen saamasta tartunnasta kertovat merkit.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v122764455
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 01/09/2020