Wannacry-kiristysohjelman poistaminen tietokoneelta

Kiristyshaittaohjelmat ovat uhkatyyppi, jotka vaativat hälytysviestejä lähettämällä rahaa tietokoneen lukituksen purkamiseksi. Kiristyshaittaohjelmat rajoittavat tietokoneen käyttöä ja vaativat lunnaita maksettavaksi uhkaohjelman laatineelle taholle. Uhka kehottaa käyttäjää lähettämään rahaa Bitcoineina. Poista uhka lataamalla Norton Bootable Recovery Tool ja suorittamalla sen avulla tarkistus.

Wannacry-kiristysohjelman salaamat tiedostot pysyvät salattuina. Norton-tuotteet eivät pura tällaisten uhkien salaamien tiedostojen salausta. Voit kuitenkin palauttaa tiedostot aikaisemmasta varmuuskopiosta, jos käytät varmuuskopiointiratkaisua.

VAIHE 1

Norton Bootable Recovery Tool -työkalun lataaminen

1. Lataa ja asenna Norton Bootable Recovery Tool tietokoneelle, joka ei ole saanut tartuntaa.

2. Valitse Lataa.

3. Lataa ja tallenna Norton Bootable Recovery Toolin ISO-tiedosto seuraamalla näytölle tulevia ohjeita.

4. Luo ladatusta ISO-tiedostosta käynnistettävä DVD- tai USB-palautustietoväline.

VAIHE 2

Tarkistuksen suorittaminen Norton Bootable Recovery Tool -työkalussa

1. Aseta palautustallennusväline paikalleen (Norton Bootable Recovery Tool -DVD-levy tai -USB-laite) ja käynnistä tietokone tai käynnistä se uudelleen, jos se on jo käynnissä.

2. Pääset BIOS-tilaan painamalla näppäintä, joka näkyy näytöllä välittömästi tietokoneen käynnistymisen jälkeen.

3. Valitse DVD-levy tai USB-asema, joka sisältää Norton Bootable Recovery Tool -työkalun, ja paina sen jälkeen Enter -näppäintä.

Jos käytössä on UEFI-järjestelmää tukeva tietokone, valitse palautusväline Vanha käynnistys -kohdasta UEFI-käynnistys-vaihtoehdon sijasta. Palautusväline on Norton Bootable Recovery Tool -työkalun DVD-levy tai USB-asema.

4. Norton Bootable Recovery Tool -työkalu käynnistyy automaattisesti laskennan päätyttyä.

Jos näyttöön tulee käynnistysvalikko, valitse Tervetuloa NBRT-työkaluun -sivulta Käynnistä.

Jos käynnistäminen epäonnistuu, valitse Käynnistä (perusnäytönohjain).

5. Valitse Valitse kieli -ikkunasta kieli ja napsauta OK.

6. Lue käyttöoikeussopimus ja napsauta Hyväksy.

7. Valitse Aloita tarkistus.

8. Tarkistus suoritettu -ikkunassa näet tarkistuksen tulokset.

Kullekin havaitulle uhkalle on oletuksena valittu korjaustoimi. Voit myös itse valita uhkille asianmukaiset toimenpiteet.

Lue tarkistuksen tulokset huolellisesti ennen uhkien poistamista, sillä tiedostoja ei voi poistamisen jälkeen enää palauttaa.

9. Valitse Korjaa.

10. Napsauta Vahvistus -ikkunassa OK.

11. Valitse Korjaaminen -ikkunasta Jatka.

12. Valitse Käynnistä tietokone -ikkunasta Tarkista uudelleen.

13. Tarkista Tarkistus suoritettu -ikkunassa tarkistuksen tulokset ja valitse Korjaa.

14. Napsauta Vahvistus -ikkunassa OK.

15. Valitse Korjaaminen -ikkunasta Jatka.

16. Valitse Käynnistä.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v122270824
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 22/07/2020