Ilmainen Norton Power Eraser-työkalu suorittaa vikasietotilassa

Norton Power Eraser on ilmainen työkalu, joka voidaan ladata ja suorittaa uhkien poistamiseksi tietokoneelta. Voit suorittaa tämän työkalun uhkien tarkistamiseksi, vaikka sinulla olisi Norton-tuote tai jokin muu tietoturvatuote. Jos tietokone ei käynnisty normaalitilaan, työkalun voi suorittaa vikasietotilassa.

Norton Power Eraser on helppo ladata. Se tarkistaa tietokoneen nopeasti ja havaitsee kaikkein aggressiivisimmat tietokonevirukset. Tätä työkalua ei tarvitse asentaa.

Norton Power Eraser käyttää uhkien havaitsemiseen aggressiivisia menetelmiä. On mahdollista, että se valitsee poistettavaksi myös normaaleja ohjelmia. Tarkista tarkistuksen tulokset huolellisesti ennen tiedostojen poistamista.

VAIHE 1

Käynnistä tietokone Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa.

1. Sulje kaikki ohjelmat.

2. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

3. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

msconfig

Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys-välilehdeltä Käynnistys vikasietotilaan ja sen jälkeen Verkko.

Windows XP: Valitse Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunan BOOT.INI -välilehdeltä /SAFEBOOT.

5. Valitse OK.

6. Kun näyttöön tulee ilmoitus, jossa tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen.

Tietokone käynnistyy Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa.

VAIHE 2

Norton Power Eraserin lataaminen ja tarkistuksen suorittaminen (Windows 10-, 8- tai 7-tietokoneella)

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Paina Ctrl + J, mikä avaa selaimen Lataukset -ikkunan, ja kaksoisnapsauta NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

3. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

Jos olet jo hyväksynyt käyttöoikeussopimuksen, et näe kehotetta uudelleen.

Norton Power Eraser lataa automaattisesti uuden version aina kun mahdollista.

4. Valitse Norton Power Eraser -ikkunasta Täydellinen järjestelmäntarkistus ja valitse Suorita nyt.

5. Jos haluat sisällyttää tarkistukseen rootkit-ohjelmien tarkistuksen, valitse Asetukset ja valitse sitten Tarkistus- ja lokiasetukset -kohdasta Suorita myös rootkit-tarkistus (edellyttää tietokoneen uudelleenkäynnistystä). Valitse sitten Käytä.

6. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen.

Odota tarkistuksen valmistumista. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

VAIHE 3

Käynnistä tietokone uudelleen normaalissa tilassa.

1. Sulje kaikki ohjelmat.

2. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

3. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

msconfig

Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Poista Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys -välilehdeltä valinta Käynnistys vikasietotilaan.

Windows XP: Poista Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunan BOOT.INI -välilehdeltä valinta /SAFEBOOT.

5. Valitse OK.

6. Kun näyttöön tulee ilmoitus, jossa tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen.

Tietokoneen käynnistyminen normaalitilassa kestää useita minuutteja.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: kb20100917002731EN
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 05/03/2021