Norton Power Eraserin - ilmaisen virusten poistotyökalun - lataaminen ja asentaminen

Norton Power Eraser on ilmainen virusten poistotyökalu, joka voidaan ladata ja suorittaa haittaohjelmien ja uhkien poistamiseksi tietokoneelta. Voit suorittaa tämän työkalun uhkien tarkistamiseksi vaikka sinulla olisi Symantec-tuote tai jokin muu tietoturvatuote. Jos tietokone ei käynnisty normaalitilaan, työkalun voi suorittaa vikasietotilassa. Norton Power Eraser on helppo ladata. Se tarkistaa tietokoneen nopeasti ja havaitsee kaikkein aggressiivisimmat tietokonevirukset. Tätä työkalua ei tarvitse asentaa.

Norton Power Eraser -työkalu on yhteensopiva vain Microsoft Windows -käyttöjärjestelmää käyttävien tietokoneiden kanssa. Se ei toimi tietokoneissa tai laitteissa, joiden käyttöjärjestelmä on Mac OS X, Android tai iOS.

Norton Power Eraser käyttää uhkien havaitsemiseen aggressiivisia menetelmiä. On mahdollista, että se valitsee poistettavaksi myös normaaleja ohjelmia. Tarkista tarkistuksen tulokset huolellisesti ennen tiedostojen poistamista. Jos poistat vahingossa luvallisen ohjelman, voit suorittaa Norton Power Eraserin ja tarkastella aiemmin suoritettuja korjaustoimia ja tarvittaessa kumota ne.

Norton Power Eraserin lataaminen ja tarkistuksen suorittaminen

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

Norton Power Eraser lataa uuden version aina kun mahdollista.

6. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

7. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen.

Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry kohtaan Asetukset ja poista valinta kohdasta Ota mukaan rootkit-tiedostojen tarkistus (tietokone on käynnistettävä uudelleen).

8. Odota tarkistuksen valmistumista.

Korjaa riskit

1. Kun Norton Power Eraser saa tarkistuksen valmiiksi, tarkistuksen tulokset tulevat näkyviin. Jos Norton Power Eraser löytää riskejä, tilana on Riskialtis ja ohjelma antaa niitä koskien kehotteen Poista. Jos kohde vaatii lähempää tarkastelua, tilana on Tuntematon.

2. Tee jokin seuraavista toimista tilanteen mukaan:

• Jos näet ilmoituksen Riskejä ei löytynyt, Norton Power Eraser ei havainnut tietokoneella riskejä, poistu napsauttamalla OK.

• Jos sellaisia tiedostoja löytyy, joiden tilaksi on merkitty Riskialtis, Toiminto-kohdasta on automaattisesti valittuna kohta Poista. Nämä tiedostot on suositeltavaa poistaa.

• Jos sellaisia tiedostoja löytyy, joiden tilaksi on merkitty Tuntematon, napsauta kunkin tiedoston vieressä olevaa pilvikuvaketta. Tiedosto lähetetään Symantecin palvelimelle ja tarkistetaan perinteisillä allekirjoitukseen perustuvilla menetelmillä.

• Jos jokin tiedosto saa pilvitarkistuksessa luokituksen Riskialtis, lisää valintamerkki kohtaan Poista.

• Jos pilvitarkistuksen tuloksissa lukee Ei tunnettu uhka, älä lisää valintamerkkiä Poista-kohtaan. Tiedosto ei välttämättä ole uhka, mutta vaatii tarkempaa analysointia.

3. Varmista, että kohta Luo järjestelmän palautuspiste ennen korjaamista on valittu.

4. Valitse Korjaa nyt.

5. Jos tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, jotta poisto voidaan suorittaa loppuun, valitse Käynnistä uudelleen.

6. Kun riski on poistettu, napsauta Valmis.

Tarkistuksen suorittaminen ei-toivottujen sovellusten varalta

1. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Ei-toivottujen sovellusten tarkistus -kuvaketta.

2. Kun Norton Power Eraser saa tarkistuksen valmiiksi, tarkistuksen tulokset tulevat näkyviin Ei-toivottujen sovellusten tarkistus valmis -ikkunaan.

Jos tietokoneella ei havaittu ei-toivottuja sovelluksia, näkyviin tulee viesti Riskejä ei löytynyt Valitse Edellinen.

3. Jos ei-toivottuja sovelluksia havaittiin, valitse Ei-toivottujen sovellusten tarkistus valmis -ikkunassa näkyvän ei-toivotun sovelluksen tai työkalurivin vierestä Poista.

4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

5. Kun asennuksen poistaminen on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen.

Lue artikkeli Ilmaisen Norton Power Eraser -työkalun käyttö vikasietotilassa, jos tämä ei auttanut.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: kb20100824120155EN
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 22/11/2019