Tartunnan merkit tietokoneella

Moniin Norton-tuotteisiin liittyy lisäetu nimeltään Norton Virus Protection Promise -takuu. Se merkitsee, että jos käyttäjän laitteella ilmenee tilauksen aikana ongelmia, Norton-asiantuntijat auttavat diagnosoimaan ja poistamaan mahdolliset virukset. Jos Norton ei onnistu poistamaan virusta käyttäjän laitteelta, käyttäjä saattaa olla oikeutettu Norton-tilauksen tai Norton-paketin hyvitykseen (sovellettavien ehtojen mukaisesti).

Jos et ole oikeutettu Norton Virus Protection Promise -takuuseen, haluaisimme ensin tietää, millaisia ongelmia tietokoneen käytössä on ilmennyt tai miksi epäilet tietokoneen saaneen tartunnan.

Valitse tilannettasi parhaiten kuvaava väittämä:

Näkyviin tulee ponnahdusikkunoita tai minut ohjataan eri verkkosivustoille

Verkkosivuston yläreunaan saattaa tulla pieniä ponnahdusikkunoita tai kun yrität vierailla verkkosivustolla, se ei aukea ja sinut ohjataan toiselle verkkosivustolle. Ongelma saattaa ilmetä, jos tietokoneellesi on asennettu selaimen kaappausohjelma. Selaimen kaappausohjelmat saatetaan asentaa internetistä lataamiesi maksuttomien sovellusten tai ohjelmien mukana.

Lue Toivottujen ponnahdusikkunoiden tai uudelleenohjauksen poistaminen

Tietokone jumiutuu ja näkyviin tulee hälytys, jossa pyydetään lähettämään rahaa

Jos tietokoneen näyttö jumiutuu yhtäkkiä internetiä selatessasi ja näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa sanotaan, että tietokoneesi on lukittu kunnes maksat sakon, tietokoneellasi on kiristyshaittaohjelmaksi kutsuttu haittaohjelma.

Lue Mitä kiristysohjelmat ovat ja miten kiristysohjelmahyökkäyksiä voi estää.

Luulen, että olen joutunut tukihuijauksen kohteeksi

Tekniseen tukeen liittyvät internet-huijaukset ovat yhä yleisempiä verkossa. Huijauksessa kuluttajan luottamus pyritään saavuttamaan esiintymällä luotettavien yritysten kumppanina. Niissä käytetään hyväksi kuluttajien pelkoa tietokoneen saamasta virus- tai haittaohjelmatartunnasta.

Lue Lisätietoja teknistä tukea tarjoavista huijauksista ja ohjeet niiden välttämiseen

Tietokone toimii hitaasti

Tietokoneen suorituskyky saattaa heikentyä useista syistä, jotka saattavat ilmetä tietokonetta käynnistettäessä, internetiä selatessa tai sovellusta käynnistettäessä. Ennen kuin voit ratkaista tämän ongelman, on hyvä selvittää, milloin tietokoneesi toimii hitaasti.

Lue Tietokone hidas -ongelmien ratkaiseminen

Tietokone ei käynnisty

Jos tietokone ei enää käynnisty Windows-tilassa, siinä saattaa olla mahdollinen uhka tai jokin ohjelmisto-ohjaimeen tai laitteistoon liittyvä ongelma, joka estää Windowsin lataamisen. Jos ongelma johtuu viruksesta, sen ratkaiseminen saattaa onnistua Norton Bootable Recovery Tool -työkalun avulla.

Lue Tietokoneen käynnistysongelmien ratkaiseminen

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: kb20100816020421EN