Tarkistus ei löytänyt yhtään uhkaa

Jos tarkistus ei havainnut uhkia tietokoneella, ei ole todennäköistä, että tietokoneessa on virus. Verkkoselain saattaa ohjata käyttäjän toiselle verkkosivustolle useista syistä. Varmista, että asetuksesi ovat oikein noudattamalla seuraavia vaiheita.

VAIHE 1

Tarkasta, että DNS-asetukset ovat oikeat

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

control

3. Napsauta Verkko ja Internet -kuvaketta ja valitse sen jälkeen Verkko- ja jakamiskeskus. Valitse vasemmasta ruudusta Muuta sovittimen asetuksia.

Windows XP: Kaksoisnapsauta Verkkoyhteydet -kuvaketta.

4. Napsauta aktiivista verkkosovitinta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Valitse Verkkoyhteyden ominaisuudet -ikkunan Tämä yhteys käyttää seuraavia kohteita -kohdasta Internet-protokolla (TCP/IP) tai Internet-protokolla versio 4 (TCP/IPv4).

6. Valitse Ominaisuudet.

7. Tarkista DNS-palvelimen asetukset Internet-protokollan (TCP/IP) ominaisuusikkunan Yleiset -välilehdeltä.

• Jos Käytä seuraavaa DNS-palvelimen osoitetta -radiopainike on valittu, tarkista palvelinosoitteet. Varmista, että DNS-palvelimien osoitteet ovat samat kuin ne, jotka olet saanut internet-palveluntarjoajaltasi tai verkon ylläpitäjältäsi.

• Jos DNS-palvelimen osoite alkaa 85.255.11x.x, DNS-välimuisti on todennäköisesti joutunut sivustoharhautushyökkäyksen kohteeksi.

VAIHE 2

Virheellisten Windowsin isäntätiedoston asetusten korjaaminen

1. Avaa Suorita -valintaikkuna näppäinyhdistelmällä Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

C:\Windows\System32\Drivers\etc\

Vaihda aseman kirjain, jos C :-asema ei ole järjestelmäasema.

3. Napsauta jokaista löytämääsi isäntätiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa ohjelmalla tai Avaa.

4. Kaksoisnapsauta ohjelmaluettelosta Muistiota.

Isäntätiedoston sisältö saattaa näyttää tämän ikkunan kaltaiselta:

5. Poista isäntätiedostosta kaikki rivit, joissa ei ole #-merkkiä rivin alussa, pois lukien 127.0.0.1 localhost.

6. Valitse Tiedosto -valikosta Tallenna.

VAIHE 3

Tarkista välityspalvelinasetukset

Jos internet-yhteyden muodostamiseen ei käytetä välityspalvelinta, voit ohittaa tämän vaiheen.

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

inetcpl.cpl

3. Valitse Internet-ominaisuudet -ikkunan Yhteydet -välilehdeltä Lähiverkon asetukset.

4. Tee jokin seuraavista:

• Jos et käytä välityspalvelinta tai et ole perehtynyt välityspalvelimiin, tarkista, että Käytä välityspalvelinta lähiverkossa -vaihtoehtoa ei ole valittu.

• Jos käytät välityspalvelinta, tarkista, että asetukset ovat oikeat.

5. Valitse OK.

6. Valitse Internet-asetukset -ikkunasta Käytä ja valitse sitten OK.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: kb20100816010815EN
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 19/07/2019