Ongelmien ratkaiseminen Norton Power Eraser -tarkistuksen avulla

Jollet pysty suorittamaan Norton Power Eraseria, käynnistä tietokone uudelleen vikasietotilassa ja suorita työkalu vikasietotilassa.

VAIHE 1

Käynnistä tietokone Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa.

1. Sulje kaikki ohjelmat.

2. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

3. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

msconfig

Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys-välilehdeltä Käynnistys vikasietotilaan ja sen jälkeen Verkko.

Windows XP: Valitse Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunan BOOT.INI -välilehdeltä /SAFEBOOT.

5. Valitse OK.

6. Kun näyttöön tulee ilmoitus, jossa tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen.

Tietokone käynnistyy Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa.

VAIHE 2

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

6. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

7. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen. Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry kohtaan Asetukset ja poista valinta kohdasta Ota mukaan rootkit-tiedostojen tarkistus (tietokone on käynnistettävä uudelleen).

8. Kun tietokone on käynnistetty uudelleen, tarkistus aloitetaan automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

VAIHE 3

Käynnistä tietokone uudelleen normaalissa tilassa.

1. Sulje kaikki ohjelmat.

2. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

3. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

msconfig

Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Poista Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys -välilehdeltä valinta Käynnistys vikasietotilaan.

Windows XP: Poista Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunan BOOT.INI -välilehdeltä valinta /SAFEBOOT.

5. Valitse OK.

6. Kun näyttöön tulee ilmoitus, jossa tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen.

Tietokoneen käynnistyminen normaalitilassa kestää useita minuutteja.

Löytyikö tarkistuksessa uhkia?

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: kb20100815103915EN
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 19/07/2019