Norton Power Eraser -latausongelmien ratkaiseminen

Norton Power Eraserin suorittaminen edellyttää internet-yhteyttä. Väärä DNS-asetus tai Windows-isäntätiedoston asetus saattaa estää tietokoneen internet-yhteyden muodostamisen. Tarkista, voitko palauttaa tietokoneen internet-yhteyden korjaamalla välityspalvelin-, DNS- tai Windowsin isäntätiedoston asetukset.

VAIHE 1

Välityspalvelinasetusten tarkistaminen

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

inetcpl.cpl

3. Valitse Internet-ominaisuudet -ikkunan Yhteydet -välilehdeltä Lähiverkon asetukset.

4. Tee jokin seuraavista:

• Jos et käytä välityspalvelinta tai et ole perehtynyt välityspalvelimiin, tarkista, että Käytä välityspalvelinta lähiverkossa -vaihtoehtoa ei ole valittu.

• Jos käytät välityspalvelinta, tarkista, että asetukset ovat oikeat.

5. Valitse OK.

6. Valitse Internet-asetukset -ikkunasta Käytä ja valitse sitten OK.

VAIHE 2

Tarkasta, että DNS-asetukset ovat oikeat

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

control

3. Napsauta Verkko ja Internet -kuvaketta ja valitse sen jälkeen Verkko- ja jakamiskeskus. Valitse vasemmasta ruudusta Muuta sovittimen asetuksia.

Windows XP: Kaksoisnapsauta Verkkoyhteydet -kuvaketta.

4. Napsauta aktiivista verkkosovitinta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Valitse Verkkoyhteyden ominaisuudet -ikkunan Tämä yhteys käyttää seuraavia kohteita -kohdasta Internet-protokolla (TCP/IP) tai Internet-protokolla versio 4 (TCP/IPv4).

6. Valitse Ominaisuudet.

7. Tarkista DNS-palvelimen asetukset Internet-protokollan (TCP/IP) ominaisuusikkunan Yleiset -välilehdeltä.

• Jos Käytä seuraavaa DNS-palvelimen osoitetta -radiopainike on valittu, tarkista palvelinosoitteet. Varmista, että DNS-palvelimien osoitteet ovat samat kuin ne, jotka olet saanut internet-palveluntarjoajaltasi tai verkon ylläpitäjältäsi.

• Jos DNS-palvelimen osoite alkaa 85.255.11x.x, DNS-välimuisti on todennäköisesti joutunut sivustoharhautushyökkäyksen kohteeksi.

VAIHE 3

Virheellisten Windowsin isäntätiedoston asetusten korjaaminen

1. Avaa Suorita -valintaikkuna näppäinyhdistelmällä Windows + R

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

C:\Windows\System32\Drivers\etc\

Vaihda aseman kirjain, jos C :-asema ei ole järjestelmäasema.

3. Napsauta jokaista löytämääsi isäntätiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa ohjelmalla tai Avaa.

4. Kaksoisnapsauta ohjelmaluettelosta Muistiota.

Isäntätiedoston sisältö saattaa näyttää tämän ikkunan kaltaiselta:

5. Poista isäntätiedostosta kaikki rivit, joissa ei ole #-merkkiä rivin alussa, pois lukien 127.0.0.1 localhost.

6. Valitse Tiedosto -valikosta Tallenna.

7. Tarkista, toimiiko internet-yhteys.

VAIHE 4

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

6. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

7. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen. Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry kohtaan Asetukset ja poista valinta kohdasta Ota mukaan rootkit-tiedostojen tarkistus (tietokone on käynnistettävä uudelleen).

8. Kun tietokone on käynnistetty uudelleen, tarkistus aloitetaan automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Löytyikö tarkistuksessa uhkia?

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: kb20100815103914EN
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 28/06/2020