Ei-toivottujen ponnahdusikkunoiden tai sivuston uudelleenohjausten poistaminen

Ongelma saattaa johtua selaimen kaappaavasta ohjelmasta. Selaimen kaappaava ohjelma on haittaohjelma, joka on suunniteltu muokkaamaan käyttäjän selainasetuksia. Siinä voi esiintyä seuraavanlaista toimintaa:

• Hakusi ohjataan väärille verkkosivustoille

• Kotisivu tai hakukone vaihdetaan ilman lupaa

• Verkkosivustot latautuvat hitaasti

• Verkkoselaimessasi on useita työkalurivejä, joita et ole asentanut

• Näkyviin tulee useita varoituksia mainoksista

Jos näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka ohjaa muun valmistajan tukisivustolle, tai jos epäilet huijausta, lue artikkeli Lisätietoja teknistä tukea tarjoavista huijauksista ja ohjeet niiden välttämiseen.

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen - Ei-toivottujen sovellusten tarkistus (Windows 10-, 8- tai 7-tietokoneella)

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Paina Ctrl + J, mikä avaa selaimen Lataukset -ikkunan, ja kaksoisnapsauta NPE.exe -tiedostoa.

3. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

Jos olet jo hyväksynyt käyttöoikeussopimuksen, et näe kehotetta uudelleen.

Norton Power Eraser lataa automaattisesti uuden version aina kun mahdollista.

4. Valitse Norton Power Eraser -ikkunasta Ei-toivottujen sovellusten tarkistus ja valitse Suorita nyt.

5. Kun Norton Power Eraser saa tarkistuksen valmiiksi, tarkistuksen tulokset tulevat näkyviin Ei-toivottujen sovellusten tarkistus valmis -ikkunaan.

Jos tietokoneella ei havaittu ei-toivottuja sovelluksia, näkyviin tulee viesti Uhkia ei löytynyt. Napsauta Valmis.

6. Jos ei-toivottuja sovelluksia havaittiin, valitse Ei-toivottujen sovellusten tarkistus valmis -ikkunassa näkyvän ei-toivotun sovelluksen tai työkalurivin vierestä Poista.

7. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

8. Kun asennuksen poistaminen on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen.

Jos Norton Power Eraser ei poista ei-toivottuja työkalurivejä, poista ne manuaalisesti valitsemalla Ohjauspaneelista Lisää tai poista sovellus tai Poista ohjelman asennus. Mainosohjelma asentaa selaimiin uuden työkalurivin ja muuttaa oletushakukoneen joksikin toiseksi hakukoneeksi. Poista ei-toivotut työkalurivit ja hakukoneet täysin noudattamalla oman selaimesi selainasetusten palautusohjeita.

Norton Power Eraserin lataaminen ja tarkistuksen suorittaminen (Windows 10-, 8- tai 7-tietokoneella)

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Paina Ctrl + J, mikä avaa selaimen Lataukset -ikkunan, ja kaksoisnapsauta NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

3. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

Jos olet jo hyväksynyt käyttöoikeussopimuksen, et näe kehotetta uudelleen.

Norton Power Eraser lataa automaattisesti uuden version aina kun mahdollista.

4. Valitse Norton Power Eraser -ikkunasta Täydellinen järjestelmäntarkistus ja valitse Suorita nyt.

5. Jos haluat sisällyttää tarkistukseen rootkit-ohjelmien tarkistuksen, valitse Asetukset ja valitse sitten Tarkistus- ja lokiasetukset -kohdasta Suorita myös rootkit-tarkistus (edellyttää tietokoneen uudelleenkäynnistystä). Valitse sitten Käytä.

6. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen.

Odota tarkistuksen valmistumista. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Havaitsiko Norton Power Eraser uhkia?

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: kb20100811171926EN
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 05/03/2021