Tiedostojen poistaminen pysyvästi Norton Utilities Ultimaten Tiedostosilppurilla

Kun poistat tiedoston Windowsissa, se ei häviä kokonaan. Tiedosto tai sen sisältö voidaan helposti palauttaa näkyväksi. Tiedostot on silputtava, jotta kaikki poistettujen tiedostojen jättämät jäänteet ja jäljet häviävät.

Norton Utilities Ultimaten Tiedostosilppuri-ominaisuus auttaa poistamaan tiedostot ja kansiot pysyvästi ja turvallisesti. Ominaisuudella voit myös varmistaa, että tiedostojasi ei voida koskaan palauttaa, kun myyt, lahjoitat tai kierrätät tietokoneesi.

Tiedostojen poistaminen Tiedostosilppurilla

1. Käynnistä Norton Utilities Ultimate.

2. Valitse päävalikosta Tiedostosilppuri.

3. Valitse Tiedostosilppuri-ikkunasta Valitse tiedostoja.

4. Valitse silputtavat tiedostot ja napsauta Avaa.

Odota, että Norton Utilities Ultimate lisää valitut tiedostot silppuamisluetteloon. Jos haluat lisätä tiedostoja silppuamisluetteloon, käytä Lisää tiedostoja -vaihtoehtoa.

5. Valitse Silppua.

6. Napsauta vahvistusikkunasta Silppua.

Odota, että Norton Utilities Ultimate suorittaa silppuamisen loppuun.

7. Kun toiminto on valmis, valitse Valmis.

Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella kansiota tai tiedostoa, jonka haluat silputa, ja valita pikavalikosta Lisää Nortonin Tiedostosilppuriin. Lisäksi voit valita useita kohteita kuten Windowsissa. Lisää Nortonin Tiedostosilppuriin on valittavissa vain, jos Tiedostosilppurin asetusten Lisää Tiedostosilppuri Windowsin pikavalikkoon -valintaruutu on valittu.

Pikavalikon vaihtoehdot näkyvät vain silloin, kun Norton Utilities Ultimate on toiminnassa taustalla. Pikavalikon vaihtoehdot eivät ole näkyvissä, jos Norton Utilities Ultimate -ohjelman tehtäväpalkkikuvaketta ei näy Windowsin ilmoitusalueella.

Silppuamisen aikana voit keskeyttää tai peruuttaa silppuamisen missä tahansa vaiheessa. Jos et halua, että tiedostoa silputaan, valitse Keskeytä > poistokuvake (”X”) tiedoston kohdalla > Ohita poistaaksesi haluamasi tiedoston silputtavista tiedostoista.

Norton Utilities Ultimate ilmoittaa, jos olet vahingossa lisännyt silputtavaksi järjestelmätiedostoja. Järjestelmätiedostojen poistaminen voi vaikuttaa tietokoneen toimintaan. Suosittelemme, ettet valitse järjestelmätiedostoja silputtavaksi.

Tiedostosilppurin asetusten määrittäminen

1. Käynnistä Norton Utilities Ultimate.

2. Valitse päävalikosta Asetukset > Tiedostosilppuri.

3. Määritä seuraavat asetukset Tiedostosilppurin asetuksissa:

• Lisää Tiedostosilppuri Windowsin pikavalikkoon: Lisää Lisää Nortonin Tiedostosilppuriin -vaihtoehdon Windowsin pikavalikkoon, joka avataan hiiren kakkospainikkeella. Voit lisätä kohteen suoraan silputtavaksi napsauttamalla kansiota tai tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla pikavalikosta Lisää Nortonin Tiedostosilppuriin.

• Valitse silppuamisen prioriteetti: Valitse prioriteettiasetus avattavasta luettelosta. Vaihtoehdot ovat:

• Matala prioriteetti: Valitse tämä asetus, jos haluat suorittaa silppuamisen matalalla prioriteetilla, jotta voit suorittaa muita tehtäviä.

• Korkea prioriteetti: Tämän asetuksen valitseminen asettaa silppuamisen etusijalle muihin käynnissä oleviin prosesseihin nähden.

• Valitse silppuamisalgoritmi: Valitse algoritmi avattavasta luettelosta. Vaihtoehdot ovat:

• Satunnaisalgoritmi: Tämä kertaalleen suoritettava ylikirjoitusalgoritmi silppuaa datan tehokkaasti minimiajassa.

• Gutmann-algoritmi: Tämä ylikirjoitusalgoritmi suoritetaan 35 kertaa tietojen poistamiseksi magneettiselta tietovälineeltä turvallisesti. Peter Gutmannin laatima algoritmi tarjoaa erinomaisen tietoturvan, mutta sen suorittaminen kestää tavallista kauemmin.

• DoD 5250.22-M -algoritmi: Tämä ylikirjoitusalgoritmi suoritetaan kolmeen kertaan. Se tarjoaa erinomaisen tietoturvan, mutta sen suorittaminen kestää tavallista kauemmin. Yhdysvaltain asevoimat ja valtion virastot luottavat tähän algoritmiin erittäin arkaluonteisten asiakirjojen turvallisessa silppuamisessa.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v20230821121949328
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 31/10/2023