Järjestelmäroskatiedostojen puhdistaminen Norton Utilities Ultimatella

Norton Utilities Ultimaten avulla voit poistaa turvallisesti järjestelmäroskatiedostot sekä vialliset rekisteriavaimet ja pikakuvakkeet ja vapauttaa näin levytilaa.

Järjestelmäroskatiedostot ovat tarpeettomia tiedostoja, jotka vievät paljon tilaa ja hidastavat tietokoneen toimintaa. Järjestelmäroskatiedostoihin sisältyvät välimuistit, lokitiedostot, lataukset, ohjainpaketit, tilapäistiedostot, roskat ja vialliset tiedostot, jotka voit turvallisesti poistaa vapauttaaksesi levytilaa. Nämä ovat yleensä järjestelmän, ohjelmien tai asennusohjelmien luomia jäännöstiedostoja. Järjestelmäroskatiedostojen säännöllinen puhdistaminen auttaa Windows-tietokonetta toimimaan paremmin.

Vialliset rekisteriavaimet ovat järjestelmän rekisterissä olevia linkkejä, jotka voivat olla vanhentuneita tai vioittuneita. Windowsin rekisteriavaimilla on tärkeä merkitys monien tietokoneen ohjelmien ja prosessien optimaalisen toiminnan kannalta. Ajan mittaan rekisteriavaimet voivat kuitenkin vioittua tai monistua tai niitä voi jäädä jäljelle ohjelmien asennuksen poistamisen jälkeen. Tämä voi aiheuttaa ongelmia tietokoneessa. Norton Utilities Ultimate tunnistaa vialliset rekisteriavaimet, jotka voit turvallisesti poista tietokoneelta.

Vialliset pikakuvakkeet ovat virheellisiä pikakuvakkeita, jotka osoittavat olemattomiin tiedostoihin tai sovelluksiin. Kun tiedostoja, kansioita ja ohjelmia siirretään tai poistetaan, niihin liittyvät pikakuvakkeet vioittuvat ja käyvät tarpeettomiksi. Nämä vialliset pikakuvakkeet eivät palvele mitään tarkoitusta mutta vievät levytilaa. Norton Utilities Ultimate näyttää vialliset pikakuvakkeet, jotka voit turvallisesti poista tietokoneelta.

VAIHE 1

Tarkistaminen järjestelmäroskatiedostojen varalta

1. Käynnistä Norton Utilities Ultimate.

2. Valitse päävalikosta Järjestelmäroska.

3. Valitse Järjestelmäroska-ikkunasta Tarkista järjestelmä uudelleen.

Odota tarkistuksen valmistumista.

VAIHE 2

Järjestelmäroskatiedostojen puhdistaminen

Levyn puhdistaminen

1. Käynnistä Norton Utilities Ultimate.

2. Valitse päävalikosta Järjestelmäroska.

3. Valitse Järjestelmäroska-ikkunan Levyn puhdistus -kohdasta puhdistustila.

Vaihtoehdot ovat:

• Perus: Valitsee vain sellaiset tiedostoluokat, jotka voit puhdistaa turvallisesti menettämättä tärkeitä tietoja.

• Täysi: Valitsee kaikki luetellut tiedostoluokat, mukaan lukien asennustiedostot, roskakorin ja Lataukset-kansion. Tämän jälkeen voit poistaa manuaalisesti valinnan luokista, jotka haluat säilyttää.

• Mukautettu: Valitse manuaalisesti luokat, joista haluat varoituksen.

TÄRKEÄÄ: Jos valitset puhdistettavaksi Lataukset-kansion, suosittelemme, että tarkistat Lataukset-kansion tärkeiden tai korvaamattomien tiedostojen varalta.

4. Valitse Puhdista.

5. Kun puhdistus on valmis, valitse Viimeistele puhdistus.

Viallisten rekisteriavaimien puhdistaminen

1. Käynnistä Norton Utilities Ultimate.

2. Valitse päävalikosta Järjestelmäroska.

3. Valitse Järjestelmäroska-ikkunasta Vialliset rekisteriavaimet.

4. Valitse puhdistustila. Vaihtoehdot ovat:

• Perus: Valitsee vain sellaiset rekisteriavaimet, jotka voit puhdistaa turvallisesti menettämättä tärkeitä tietoja.

• Täysi: Valitsee kaikki luetellut rekisteriavainluokat. Tämän jälkeen voit poistaa manuaalisesti valinnan luokista, jotka haluat säilyttää.

• Mukautettu: Valitse manuaalisesti rekisteriavainluokat, jotka haluat puhdistaa.

Vinkki: Napsauta kunkin luokan kohdalla oikealla olevaa nuolikuvaketta nähdäksesi rekisteriavaimet, jotka on tunnistettu poistettaviksi.

5. Valitse Puhdista.

6. Kun puhdistus on valmis, valitse Viimeistele puhdistus.

Viallisten pikakuvakkeiden puhdistaminen

1. Käynnistä Norton Utilities Ultimate.

2. Valitse päävalikosta Järjestelmäroska.

3. Valitse Järjestelmäroska-ikkunasta Vialliset pikakuvakkeet.

4. Valitse puhdistustila. Vaihtoehdot ovat:

• Perus: Valitsee vain sellaiset pikakuvakeluokat, jotka voit puhdistaa turvallisesti menettämättä tärkeitä tietoja.

• Täysi: Valitsee kaikki luetellut pikakuvakeluokat. Tämän jälkeen voit poistaa manuaalisesti valinnan luokista, jotka haluat säilyttää.

• Mukautettu: Valitse manuaalisesti pikakuvakeluokat, jotka haluat puhdistaa.

Vinkki: Napsauta kunkin luokan kohdalla oikealla olevaa nuolikuvaketta nähdäksesi rekisteriavaimet, jotka on tunnistettu poistettaviksi.

5. Valitse Puhdista.

6. Kun puhdistus on valmis, valitse Viimeistele puhdistus.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v20230412202434739