Selaustietojen poistaminen Norton Utilities Ultimatella

Norton Utilities Ultimate puhdistaa selaustiedot verkkoselaimestasi. Katso luettelo tuetuista selaimista napsauttamalla tästä.

Norton Utilities Ultimate auttaa puhdistamaan seuraaviin luokkiin kuuluvat selaustiedot:

• Selaushistoria: Käytettyjen verkkosivustojen historia.

• Selaimen välimuisti: Väliaikainen tallennussijainti, johon tallennetaan ladattuja tiedostoja (esimerkiksi verkkosivustojen kuvatiedostot), jotta verkkosivustot latautuisivat nopeammin, kun avaat ne uudelleen.

• Seuranta- ja muut evästeet: Datatiedostot, jotka sisältävät tietoja käyttämistäsi verkkosivustoista.

• Lataushistoria: Selaimella ladattujen tiedostojen historia (tämä asetus poistaa vain tiedostoluettelon, ei Windows-tietokoneeseen tallennettuja tiedostoja).

Jos haluat, että Norton Utilities Ultimate ei poista tiettyjen verkkosivustojen kirjautumistietoja, voit luoda näitä verkkosivustoja varten poikkeukset. Voit lisätä nämä sivustot Sallitut verkkosivustot -luetteloon. Voit esimerkiksi haluta, että selain täyttää Norton-tilin kirjautumistiedot automaattisesti. Tässä tapauksessa voit lisätä osoitteen my.norton.com Sallitut verkkosivustot -luetteloon. Näin varmistetaan, että kirjautumistietosi pysyvät tallessa myös selaustietojen puhdistamisen jälkeen.

Selaustietojen poistaminen

Tärkeää: Norton Utilities Ultimate ei voi tyhjentää selaimen välimuistia, ellei selainta ole suljettu. Tallenna pyydettäessä kaikki avoimet tiedostot ja napsauta sitten Jatka, jotta Norton Utilities Ultimate voi sulkea selaimesi.

1. Käynnistä Norton Utilities Ultimate.

2. Valitse päävalikosta Selaintiedot.

3. Valitse Selaintiedot-ikkunasta puhdistustila.

Vaihtoehdot ovat:

• Perus: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat puhdistaa vain selaimen välimuistin ja seurantaevästeet.

• Täysi: Valitse tämä vaihtoehto puhdistaaksesi kaikki selaustietoluokat.

• Mukautettu: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat mukauttaa asetuksia.

Voit valita tietyn selaimen ja napsauttaa selaimen vieressä olevaa nuolta avataksesi luettelon, josta voit valita puhdistettavat luokat.

4. Valitse Puhdista.

Selaustietoasetusten määrittäminen

1. Käynnistä Norton Utilities Ultimate.

2. Valitse päävalikosta Asetukset.

3. Valitse Asetukset-ikkunasta Selaintiedot.

4. Valitse Evästeet-kohdasta kuinka kauan Norton Utilities Ultimate säilyttää evästeitä verkkoselaimissasi.

5. Valitse Selaushistoria-kohdasta kuinka kauan Norton Utilities Ultimate säilyttää evästeitä verkkoselaimissasi.

Valitun ajanjakson jälkeen Norton Utilities Ultimate poistaa nämä kohteet seuraavan suorituskykytarkistuksen aikana.

6. Anna Sallitut verkkosivustot -kohdassa ohitettavan verkkosivuston URL-osoite ja valitse sitten Lisää.

Voit myös valita suositun verkkosivuston luettelosta ja napsauttaa Lisää.

Valittu verkkosivusto ohitetaan nyt evästeiden poistamisessa.

Luettelo tuetuista selaimista

Norton Utilities Ultimate puhdistaa seuraavien selainten selaustiedot:

• Google Chrome

• Mozilla Firefox

• Microsoft Edge

• Opera

• Opera GX

• Opera Neon

• Mozilla Thunderbird

• Comodo IceDragon

• SRWare Iron

• FlashPeak Slimjet

• Superbird

• Brave

• Yandex

• Seznam

• Pale Moon

• Waterfox

• Maxthon

• SeaMonkey

• CometBird

• CoolNovo

• Vivaldi

• Tencent QQ Browser

• Avast Secure Browser

• AVG Secure Browser

• CCleaner Browser

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v20230408182102874