Levyjen optimointi ja eheytys Norton Utilities Ultimatella

Norton Utilities Ultimate optimoi kiintolevyt maksimoidakseen käyttökelpoisen vapaan tilan. Se parantaa suorituskykyä ja tallennustehokkuutta järjestämällä kiintolevyn uudelleen siten, että saman tiedoston osat tallennetaan samaan paikkaan.

Kun kiintolevyn lukupää löytää kaikki tiedoston tiedot samasta paikasta, tiedosto luetaan muistiin nopeammin. Levyn optimointi eheyttää kiintolevyn, kokoaa vapaan tilan ja parantaa tietokoneen toimintaa.

Levyjen optimointi ja eheyttäminen

1. Käynnistä Norton Utilities Ultimate.

2. Valitse päävalikosta Asemat.

3. Valitse Asemat-ikkunasta Tarkista tietokone / Tarkista ongelmat uudelleen.

Odota tarkistuksen valmistumista.

4. Valitse kullekin levylle suositeltujen toimintojen perusteella jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Optimoi levy valitsemalla Optimoi.

• Eheytä levy valitsemalla Eheytä.

• Tarkista asemat vioittuneista tiedostoista johtuvien levyvirheiden varalta valitsemalla Analysoi.

Levyn pirstoutumisen vaikutukset tietokoneeseen

Tietokoneen kiintolevy tallentaa kaikki tiedostot, sovellukset sekä Windows-käyttöjärjestelmän. Ajan myötä tiedostojen osaset leviävät hajalleen pitkin levyä. Tätä kutsutaan pirstoutuneisuudeksi. Mitä enemmän tietokonetta käytetään, sitä pirstoutuneemmaksi levyt muuttuvat.

Käyttöjärjestelmä pyrkii tallentamaan tiedostot levylle yhtenäisiin sektoreihin, jotta lukupäät voivat liikkua järjestelmällisesti lukien kunkin sektorin vuorollaan. Kun tiedostoja poistetaan, käyttöjärjestelmä pyrkii ottamaan vapautuneen tilan jälleen hyötykäyttöön. Jos levylle kirjoitettava uusi tiedosto on suurempi kuin käytettävissä olevat yhtenäiset alueet, käyttöjärjestelmän on jaettava tiedosto palasiin. Tiedoston lukeminen tai kirjoittaminen vaatii tämän jälkeen lukupäitä etsimään tiedoston palasia levyn eri osista, mikä hidastaa prosessia. Kun ajan myötä yhä lisää tiedostoja poistetaan ja lisätään, pirstoutuminen lisääntyy ja tietokoneen suorituskyky laskee. Eheyttämisellä tarkoitetaan sektoreiden järjestelemistä uudelleen, niin että tiedostot on tallennettu levylle yhtenäisinä sektoreina.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v20230408102804942