Norton Mobile Securityn merkitsemät tietosuojariskit

Norton Mobile Securityn Sovellusvalvonta-toiminto suojaa laitettasi varoittamalla asennetuista sovelluksista, joiden toiminta on tunkeilevaa ja jotka saattavat aiheuttaa tietosuojariskejä. Toiminto tarkistaa laitteesi suorittamalla pilvipohjaisen maineen tarkistuksen ja merkitsee sovellukset joko tietosuojariskeiksi tai turvalliseksi sovelluksiksi.

Sovellusvalvonnan raportin perusteella voit valita, haluatko luottaa sovelluksiin, jotka on merkitty tietosuojariskeiksi.

Sovellusvalvonta tarkistaa sovellukset seuraavanlaisen käyttäytymisen varalta:

• Tekstiviestien keruu : Tämä sovellus todennäköisesti kerää ja lähettää laitteestasi omia viestejäsi. Yksityisyydensuojan vaarantumisen lisäksi näiden tietojen lähettäminen verkon välityksellä tai tekstiviestitse saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tiedonsiirto- tai matkapuhelukustannuksia.

• Puhelutietojen keruu : Tämä sovellus todennäköisesti kerää ja lähettää soittamistasi ja vastaanottamistasi puheluista tietoja, kuten puhelun päivämäärän ja keston sekä puhelinnumeron. Yksityisyydensuojan vaarantumisen lisäksi näiden tietojen lähettäminen verkon välityksellä tai tekstiviestitse saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia.

• Kameralla otettujen kuvien keruu : Tämä sovellus todennäköisesti kerää ja lähettää laitteestasi kuvia. Yksityisyydensuojan vaarantumisen lisäksi näiden tietojen lähettäminen verkon välityksellä tai tekstiviestitse saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia.

• Yhteyshenkilöiden tietojen keruu : Tämä sovellus todennäköisesti kerää ja lähettää osoitekirjan tietoja. Yksityisyydensuojan vaarantumisen lisäksi näiden tietojen lähettäminen verkon välityksellä tai tekstiviestitse saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia.

• Mainosten näyttäminen sovelluksessa : Kun käytät tätä sovellusta, käyttöä saattavat häiritä mainokset, kuten ilmoituspalkit, ponnahdusikkunat tai muu grafiikka. Tällaiset mainokset ovat yleisiä, sillä niitä on useissa ilmaisissa sovelluksissa.

• Laitteen puhelinnumeron keruu : Tämä sovellus todennäköisesti kerää ja lähettää laitteesi puhelinnumeron. Yksityisyydensuojan mahdollisen vaarantumisen lisäksi näiden tietojen lähettäminen verkon välityksellä tai tekstiviestitse saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia.

• SIM-kortin tietojen keruu : Tämä sovellus todennäköisesti kerää ja lähettää SIM-korttisi tietoja, kuten osoitekirjan tietoja, matkapuhelimen PIN-koodin ja puheluhistorian. Näiden tietojen perusteella laitteesi voidaan tunnistaa ja laite voidaan asettaa mobiiliverkon sulkulistalle. Yksityisyydensuojan mahdollisen vaarantumisen lisäksi näiden tietojen lähettäminen verkon välityksellä tai tekstiviestitse saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia.

• Henkilökohtaisten tilitietojen keruu : Tämä sovellus todennäköisesti kerää ja lähettää henkilökohtaisia tilitietoja, kuten mobiililaitteeseen synkronoitujen tilien käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Yksityisyydensuojan mahdollisen vaarantumisen lisäksi näiden tietojen lähettäminen verkon välityksellä tai tekstiviestitse saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia.

• Kehotus asentaa muita sovelluksia : Kun käytät tätä sovellusta, saat todennäköisesti kehotteita asentaa laitteellesi muita sovelluksia. Näitä sovelluksia ei voida asentaa ilman lupaasi, mutta kehotteet saattavat keskeyttää sovelluksen käytön.

• Uusien ominaisuuksien päivittäminen : Tähän sovellukseen päivitetään automaattisesti uusia toimintoja. Päivitykset ovat osa sovelluksen toimintaa, ja niiden ei ole tarkoitus olla häiriöksi.

• Mainosten sijoittaminen ilmoituspalkkiin : Tämä sovellus tuo mainoksia Androidin ilmoituspalkkiin, mikä saattaa täyttää palkkia tarpeettomasti ja aiheuttaa sen, että tärkeät ilmoitukset, kuten vastaamattomat puhelut, jäävät huomiotta.

• Kuvakkeiden lisääminen laitteen näytölle : Tämä sovellus luo laitteen aloitusnäyttöön mainoskuvakkeita. Kuvake saattaa olla itse mainos tai oikopolku verkkomainokseen.

• Selaimen kirjanmerkkien muuttaminen : Tämä sovellus lisää, poistaa tai muuttaa mobiiliselaimen kirjanmerkkejä ja todennäköisesti lisää kirjanmerkkivalikkoon mainossivustoille johtavia linkkejä.

• Äänimainoksen toisto numeron valitsemisen jälkeen : Tämä sovellus saattaa häiritä puheluita soittamalla äänimainoksia soittoäänen sijaan sen jälkeen, kun puhelinnumero on valittu.

• Mainosten näyttäminen saapuneissa tekstiviesteissä : Tämä sovellus lisää tekstiviestilaatikkoosi mainostekstejä. Et todennäköisesti saa ilmoitusta näistä mainoksista, mutta ne voivat täyttää tekstiviestilaatikkosi ja hankaloittaa oikeiden tekstiviestien löytämistä.

• Selaimen kotisivun vaihtaminen : Tämän sovelluksen käyttäminen muuttaa mobiiliselaimen oletusarvoista aloitussivua.

• Tekstiviestin lähetys mainosta napsauttaessa : Kun käsittelet mainosta, tämä sovellus lähettää ilman lupaasi tekstiviestejä ulkopuoliselle taholle tai palvelulle tiedonsiirtosopimuksesi piirissä. Seurauksena saattaa olla ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia sekä kuluja hyväksymättömistä ulkopuolisista palveluista ja tilauksista.

• Tallennettujen äänileikkeiden keruu : Tämä sovellus todennäköisesti kerää ja lähettää laitteeseesi tallennettuja äänileikkeitä. Yksityisyydensuojan vaarantumisen lisäksi näiden tietojen lähettäminen verkon välityksellä tai tekstiviestitse saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia.

• Kalenterin tapahtumatietojen keruu : Tämä sovellus todennäköisesti kerää ja lähettää tietoja puhelimen kalenteriin tallentamistasi tapahtumista. Yksityisyydensuojan vaarantumisen lisäksi näiden tietojen lähettäminen verkon välityksellä tai tekstiviestitse saattaa aiheuttaa ylimääräisiä tiedonsiirtokustannuksia.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v89916744
Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac OS X
Muokattu viimeksi: 03/06/2019