Tietokone hidas -ongelmien ratkaiseminen

On monia syitä siihen, miksi tietokoneesi toimii hitaasti. Ajan myötä tietokoneen kiintolevylle kerääntyy tarpeettomia tiedostoja ja tiedostojen palasia. Saatat myös huomata suorituskyvyn heikkenevän, jos tietokoneesi on saanut tartunnan.

Valitse yksi tai useampi näistä ratkaisuista tietokoneen suorituskyvyn parantamiseksi.

Varmista, että tietokoneellasi ei ole tartuntaa

Lataa ja suorita Norton Power Eraser, jotta voit tarkistaa ja poistaa uhat tietokoneeltasi.
Tee jokin seuraavista toimista sen mukaan, mitä Windows-versiota käytät:
• 64-bittisessä Windowsissa: Norton Power Eraser
• 32-bittisessä Windowsissa: Norton Power Eraser

Tilapäistiedostojen ja -kansioiden poistaminen

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Suorituskyky ja valitse sitten Tiedostojen poistaminen.

3. Kun työkalu on suoritettu, valitse Sulje.

Tietokoneen käynnistymisen nopeuttaminen

Tietokoneessa on monia ohjelmia, jotka on määritetty käynnistymään automaattisesti, kun tietokone käynnistetään. Nämä voivat olla ohjelmia, joita käytetään vain harvoin jos koskaan tai joiden olemassaolosta et ollut edes tietoinen. Mitä enemmän ohjelmia tietokoneen käynnistymisen yhteydessä käynnistetään, sitä kauemmin käynnistyminen kestää. Nortonin käynnistyksen hallinnan avulla voit poistaa käynnistysohjelmia käytöstä tai viivästyttää niiden käynnistämistä, jotta tietokoneen käynnistäminen nopeutuu.

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Suorituskyky ja valitse sitten Käynnistyksen hallinta.

3. Tee Käynnistyksen hallinta -ikkunassa seuraavaa:

• Poista Käytössä/Ei käytössä -sarakkeessa valintamerkit sellaisten ohjelmien kohdalta, joita ei käytetä, jotta niitä ei käynnistetä tietokoneen käynnistymisen yhteydessä.

• Valitse Viivekäynnistys-sarakkeesta ohjelmat, joiden haluat käynnistyvän vasta tietokoneen käynnistymisen jälkeen.

4. Valitse Käytä ja sitten Sulje.

Tarkista, ovatko tiedostot pirstaleisia

Tietokoneen tiedostot saattavat pirstaloitua ajan myötä, jolloin niiden lataaminen tai suorittaminen on hidasta. Tarkista Optimoi levy -työkalun avulla, täytyykö tiedostot eheyttää.

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa Suorituskyky ja valitse sitten Optimoi levy.

3. Kun työkalu on suoritettu, valitse Sulje.

Käynnistysaseman optimointi

Käynnistysaseman optimointi maksimoi käytettävissä olevan vapaan tilan siten, että pirstoutuneet tiedostot järjestellään viereisiksi tai yhtenäisiksi klustereiksi. Kun kiintolevyn lukupää löytää kaikki tiedoston tiedot yhdestä paikasta, tiedosto luetaan muistiin nopeammin.

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Kaksoisnapsauta Norton-tuotteen pääikkunassa kohtaa Suorituskyky ja valitse sitten Kaaviot.

3. Napsauta valintaa Optimoi, joka sijaitsee suojauksen tilakaavion yläosassa Kaaviot-ikkunassa.

Lopeta taustatehtävien suorittaminen pelejä pelatessa

Koko näytön tilan tunnistus -työkalun avulla voit tunnistaa, milloin käytössä on ohjelma, jonka toimintaan ei saa tulla keskeytyksiä. Näissä tapauksissa Norton odottaa, kunnes ohjelma suljetaan, ennen kuin se suorittaa suojauksen vaatimat taustatehtävät.

1. Käynnistä Nortonin laitesuojaustuote.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse Norton-tuotteen pääikkunassa Asetukset.

3. Valitse Asetukset-ikkunasta Hallinta-asetukset.

4. Siirrä Hiljaisen tilan asetukset -kohdan Koko näytön tilan tunnistus -rivillä oleva kytkin Käytössä-asentoon.

5. Valitse Käytä ja sitten Sulje.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v59066932