Genieo-viruksen tai -troijalaisen poistaminen Mac-tietokoneelta

Genieo on sisällön suosittelukone, jonka olet saattanut asentaa vahingossa. Se voi naamioitua pakolliseksi päivitykseksi käytössäsi olevaan laajennukseen tai Flash Playeriin, jolloin se asennetaan ilman lupaasi. Genieo muuttaa selaintesi käytöstä siten, että ne sallivat mukautettujen hakujen ja kohdennetun mainonnan esittämisen kotisivulla selainlaajennuksen avulla. Lisäksi se seuraa toimintaasi sekä ohjaa hakujasi ja toimintaasi kaupallisille sivustoille ja kampanjoihin.

Jos koneellasi on asennettuna Mac-tietokoneelle tarkoitettu Norton-tuote, Norton käsittelee Genieo.app-tiedostoa automaattisesti uhkana ja poistaa sen Mac-tietokoneelta. Jos haluat poistaa Genieon haitalliset laajennukset ja tiedostot manuaalisesti, noudata tämän artikkelin ohjeita.

Genieon poistaminen Mac-tietokoneelta

1. Osoita Omenavalikon oikeassa ylänurkassa Genieo-kuvaketta ja valitse Lopeta.

2. Käynnistä Dock-palkista Finder.

3. Kirjoita Finder -ikkunan oikeassa ylänurkassa olevaan hakukenttään launchd.conf ja paina rivinvaihtopainiketta.

4. Jos haluat muokata hakuehtoja ja hakea Genieo-tiedostoja järjestelmätiedostoista, osoita Lisäys (+) -painiketta.

5. Osoita kohdassa Etsi tästä Macista näkyvästä työkalurivistä Laji, ja valitse avattavasta valikosta Muu.

6. Selaa alaspäin Valitse hakuattribuutti -valintaikkunassa, valitse Järjestelmätiedostot -kohdan vieressä oleva ruutu ja osoita OK.

7. Kun hakuehdoiksi on valittu Järjestelmätiedostot, valitse pudotusvalikosta sisältyvät.

Hakutulokset päivittyvät, ja näkyviin tulevat järjestelmätiedostot, jotka sisältävät haetun avainsanan.

8. Valitse hakutuloksista launchd.conf ja siirrä se Roskakoriin.

Jos et löydä launchhd.conf-tiedostoa, älä poista .dylib-tiedostoja vaiheessa 9. Noudata ohjeita tarkasti, sillä muiden kuin asiaankuuluvien tiedostojen poistaminen saattaa pysäyttää tietokoneesi toiminnan niin, ettei se välttämättä käynnisty uudelleen.

9. Valitse Omenavalikosta Siirry ja sitten Siirry kansioon.

• /Ohjelmat/Genieo

• /Ohjelmat/InstallMac

• /Ohjelmat/Uninstall Genieo

• /Ohjelmat/Uninstall IM Completer.app

• ~/Kirjasto/Application Support/com.genieoinnovation.Installer/

• ~/Kirjasto/Application Support/Genieo/

• ~/Kirjasto/LaunchAgents/com.genieo.completer.download.plist

• ~/Kirjasto/LaunchAgents/com.genieo.completer.update.plist

• /Kirjasto/LaunchAgents/com.genieoinnovation.macextension.plist

• /Kirjasto/LaunchAgents/com.genieo.engine.plist

• /Kirjasto/LaunchAgents/com.genieo.completer.update.plist

• /Kirjasto/LaunchDaemons/com.genieoinnovation.macextension.client.plist

• /Kirjasto/PrivilegedHelperTools/com.genieoinnovation.macextension.client

• /usr/lib/libgenkit.dylib

• /usr/lib/libgenkitsa.dylib

• /usr/lib/libimckit.dylib

• /usr/lib/libimckitsa.dylib

Luettelossa .app-, .plist- ja .dylib-päätteiset tiedostot ovat Genieon järjestelmätiedostoja. Siirrä kaikki mainitut tiedostot roskakoriin ja tyhjennä Roskakori.

Sinua saatetaan kehottaa antamaan Mac-tietokoneesi ylläpitäjän tilin käyttäjätunnus ja salasana, jotta voit siirtää nämä järjestelmätiedostot roskakoriin.

10. Käynnistä tietokone uudelleen.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v103415336
Käyttöjärjestelmä: Android
Muokattu viimeksi: 03/06/2019