FBI Moneypak-, National Security Agency- tai Cyber Security -viruksen poistaminen Mac-tietokoneella

Kiristyshaittaohjelmat ovat uhkatyyppi, jotka vaativat hälytysviestejä lähettämällä rahaa tietokoneen lukituksen purkamiseksi. Mac OS X-käyttöjärjestelmään päässyt kiristyshaittaohjelma lukitsee selaimen ja antaa toistuvia ponnahdusilmoituksia, joissa todetaan, että selaimesi on lukittu, ja vaaditaan maksamaan lunnaat.

Haittaohjelmassa käytetään yksinkertaista JavaScript-komentosarjaa, joka lukitsee selaimen. Haittaohjelma neuvoo käyttäjää maksamaan rahat käyttäjän sijainnin mukaan joko Moneypak- tai uKash-palvelujen välityksellä. Haittaohjelma yrittää saada käyttäjän lähettämään rahaa uskottelemalla, ettei selainta voi enää käyttää.

Jos pakotat ohjelman sulkemisen, sama kiristyshaittaohjelmasivu ilmestyy uudelleen seuraavan kerran, kun käynnistät selaimen, sillä siinä on kaatumisen jälkeistä palauttamista koskeva toiminto, joka lataa uudelleen selaimen odottamatonta sulkemista edeltäneen URL-osoitteen.

Selaimet on mahdollista palauttaa tehdasasetuksiin. Noudata oman selaimesi selainasetusten palautusohjeita ja poista kiristyshaittaohjelma.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v102180323
Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac OS X
Muokattu viimeksi: 03/06/2019