Ei-toivottujen ponnahdusikkunoiden tai uudelleenohjauksen poistaminen Mac-tietokoneella

Mac OS X on alttiina mahdollisesti ei-toivotuille ohjelmille, mainosohjelmille tai selaimen kaappausohjelmille. Tämäntyyppiset ohjelmat tai työkalurivit luovat verkkoliikennettä ja myyntimahdollisuuksia muille arveluttaville sivustoille. Niiden takia verkkoselaimessa saattaa myös tulla näkyviin mainoksia ja sponsoroituja linkkejä.

Tällaiset työkalurivit on tavallisesti pakattu ilmaisohjelmiin, jotka lataat ja asennat normaalisti. Nämä paketit sisältävät käyttöoikeussopimuksen, joka on hyväksyttävä, jotta ohjelmisto voidaan ladata ja asentaa. Käyttöoikeussopimus koskee kaikkia pakettiin sisältyviä ohjelmistoja, mukaan lukien ei-toivotut työkalurivit. Käyttöoikeussopimuksen hyväksymisen vuoksi Norton ei tunnista tällaisia työkalurivejä haitallisiksi, vaikka ne käyttäytyisivätkin epäilyttävästi.

Jos Mac-tietokoneesi on saanut haittaohjelmatartunnan, siinä voi esiintyä seuraavia oireita:

• Verkkosivustoilla tulee näkyviin mainosbannereita.

• Kun siirryt verkkosivustolle, sinut ohjataan sattumanvaraisesti jollekin toiselle verkkosivustolle, jolle et halunnut siirtyä.

• Selaimessa tulee näkyviin väärennettyjä ponnahdusikkunoita, joissa suositellaan asentamaan päivityksiä tai muita ohjelmistoja.

• Muita ei-toivottuja mainosohjelmia saatetaan asentaa tietämättäsi.

Tunnettuja ei-toivottuja ohjelmia tai työkalurivejä ovat muun muassa VSearch, Conduit, Genieo, GoPhoto, Jollywallet, Savekeep, MacShop, Yontoo, Shopper Helper Pro, Slick Savings, PallMall ja Awesome Screenshot.

Mainosohjelmat yleensä asentavat verkkoselaimiin uuden työkalurivin ja muuttavat oletushakukoneen joksikin toiseksi hakukoneeksi. Poista ei-toivotut työkalurivit ja hakukoneet täysin poistamalla laajennukset ja palauttamalla selaimen asetukset.

Valitse selaimesi mukainen vaihtoehto.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v102043536
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 14/09/2019