Norton-ylläpitotila Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmissä

Kesäkuussa 2018 Norton siirtää tietoturvaohjelmistojensa Windows XP- ja Windows Vista -versiot ylläpitotilaan. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten siirto saattaa vaikuttaa sinuun.

Miksi Windows XP- ja Windows Vista -versiot siirretään ylläpitotilaan?

• Microsoft lakkasi tukemasta Windows XP:tä vuonna 2014 ja Windows Vistaa huhtikuussa 2017.

• Microsoft ei enää toimita tukemattomille Windows-versioille ohjelmistopäivityksiä, jotka parantavat Windowsin vakautta ja turvallisuutta.

• Ohjelmistokehittäjien, kuten Symantecin Nortonin, on ajan myötä yhä vaikeampaa tarjota uusia ominaisuuksia tukemattomiin käyttöjärjestelmiin.

Mitä "ylläpitotila" tarkoittaa?

• Ylläpitotilalla tarkoitetaan, että Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmiin asennettuihin Norton-asiakasohjelmistoihin tarjotaan edelleen tiettyjä palveluja, kuten haittaohjelmamäärityspäivityksiä, mutta että toiset palvelut, kuten uudet tuoteominaisuudet, eivät enää ole saatavilla.

Mitkä palvelut ovat edelleen käytettävissä ylläpitotilassa?

• Norton-tietoturvaohjelmistosi saa edelleen uusimmat haittaohjelmamääritykset LiveUpdate-toiminnon kautta.

• Norton-tietoturvaohjelmistosi saa edelleen haavoittuvuuspäivityksiä ja yhteensopivuuskorjauksia.

• Virus Protection Promise* -palvelu on edelleen käytettävissä soveltuvissa tuotteissa.

Mitkä palvelut poistuvat tai muuttuvat ylläpitotilassa?

• Norton-tietoturvaohjelmistolle ei enää tarjota uusia tuotepäivityksiä, jotka tuettuja Windows-versioita (Windows 10, Windows 8 ja Windows 7) käyttäville asiakkaille tarjotaan.

• Koska Microsoft, Google ja Mozilla eivät enää tarjoa selaintukea Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmille, Norton ei enää tue Identity Safe -selainlaajennusta. Tallennettuja salasanoja voidaan silti käyttää edelleen pääkäyttöliittymän kautta tai Identity Safe -verkkosivustolla. Norton ei enää tue lomakkeiden automaattista täyttöä tai salasanojen tallennusta selaimessa.

Windows XP- tai Windows Vista -laitteet, joihin on asennettu Norton, ovat paremmin suojattuja haittaohjelmilta kuin täysin suojaamattomat järjestelmät.

Pyydä Norton-tuesta apua ongelman ratkaisemiseen.

*Virus Protection Promise : Virus Protection Promise -lupaus edellyttää, että sinulla on siihen oikeuttava Norton-tilaus ja olet ostanut, uudistanut tai päivittänyt Norton-tilauksesi suoraan Symantecilta, jollei tuotteesi ole Norton Small Business, tai että olet aktivoinut Symantecin Automatic Renewal -toiminnon. Jos käy niin, että Nortonin asiantuntija ei pysty poistamaan virusta laitteestasi, voit saada hyvityksen kuluvan Norton-tilauskauden todellisesta maksetusta hinnasta. Jos ostat Norton-paketin (lupaukseen oikeuttavan Norton-tilauksen sekä jonkin muun Norton-tuotteen), hyvitys koskee ainoastaan lupaukseen oikeuttavan Norton-tilauksen nykyisen tilauskauden kattavaa valmistajan ohjevähittäishintaa, eikä se saa ylittää tuotepaketista maksettua kokonaissummaa. Jos pakettiostos sisältää palveluun oikeuttavan Norton-tilauksen sekä jonkin muun kuin Norton-tuotteen, hyvitys koskee ainoastaan palveluun oikeuttavan Norton-tilauksen nykyisen tilauskauden kattavaa valmistajan ohjevähittäishintaa eikä saa ylittää tuotepaketista maksettua kokonaissummaa. Hyvityssummaa määritettäessä otetaan huomioon asiakkaan saamat alennukset ja hyvitykset ja ostohinnasta vähennetään mahdolliset toimitus- ja käsittelykulut sekä asianmukaiset verot, paitsi tietyissä valtioissa ja osavaltioissa, joissa toimitus- ja käsittelykulut sekä verot kuuluvat ostohinnan hyvityksen piiriin. Hyvitys ei koske vahinkoja, jotka aiheutuvat viruksista. Lisätietoja muun muassa lupaukseen oikeuttavista Norton-tilauksista on osoitteessa Norton.com/guarantee.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v126160909
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 03/06/2019