Käyttäjätilien luominen Windows-käyttöjärjestelmässä

Käyttäjätilien ansiosta yksi tietokone voi olla usean henkilön käytössä. Perheenjäsenet voivat kirjautua Windowsiin omalla käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan. Kukin käyttäjä voi siten mukauttaa käyttöympäristönsä mielensä mukaiseksi. Kun lapset käyttävät eri käyttäjätilejä, Norton Family voi valvoa kutakin lasta erikseen.

Jos tietokoneella on vain yksi käyttäjätili, kyseessä on järjestelmänvalvojan tili. Luo kullekin tietokonetta käyttävälle lapselle tavallinen käyttäjätili. Näin varmistat, että he eivät pysty suorittamaan järjestelmänvalvojan tehtäviä, kuten luomaan uusia käyttäjätilejä.

Seuraavassa kuvassa näkyy Windows 7 -käyttöjärjestelmän kirjautumisnäyttö ja useita käyttäjätilejä:

Uuden käyttäjätilin luominen Windows-käyttöjärjestelmässä

1. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Windows Vista tai Windows 7: valitse Käynnistä -valikosta Ohjauspaneeli.

• Windows 8 ja uudemmat versiot: siirry aloitusnäyttöön.

2. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Windows Vista: valitse Windowsin Ohjauspaneelista Käyttäjätilit.

• Windows 7: valitse Windowsin Ohjauspaneelista Käyttäjätilit ja perhekäytön suojausasetukset ja Käyttäjätilit.

• Windows 8 ja uudemmat versiot: pyyhkäise näytön oikeasta reunasta, valitse Asetukset ja valitse Muuta tietokoneen asetuksia.

3. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Windows Vista: valitse Lisää tai poista käyttäjätilejä ja sitten Luo uusi tili.

• Windows 7: valitse Toisen tilin hallinta. Anna järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistus, jos sitä pyydetään.

• Windows 8 ja uudemmat versiot: valitse Käyttäjät > Lisää käyttäjä > Kirjaudu ilman Microsoft-tiliä.

4. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Windows Vista: kirjoita tiliä varten nimi.

• Windows 7: valitse Luo uusi tili.

• Windows 8 ja uudemmat versiot: valitse Paikallinen tili ja anna tilin nimi.

5. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Windows Vista tai Windows 7: valitse tilin tyyppi ja valitse Luo tili.

• Windows 8 ja uudemmat versiot: valitse Valmis.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v91580726
Käyttöjärjestelmä: Windows, Android, iOS
Muokattu viimeksi: 06/06/2019