Android-laitteen valmisteleminen Norton Familylla tapahtuvaan käytönvalvontaan

Uuden käyttäjätilin luomisen estäminen

Laitteille, joissa on käytössä Android 8.0 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmäversio, voidaan määrittää useita käyttäjätilejä. Määritettäviin käyttäjätileihin kuuluvat omistajaprofiilin käyttäjätili, tavallinen käyttäjätili ja vieraan käyttäjätili. Oletusarvoisesti näissä laitteissa on omistajaprofiilin käyttäjätili. Tarvittaessa laitteen omistaja voi luoda uuden käyttäjätilin tai vieraan käyttäjätilin, jos laitteella on useita käyttäjiä.
Jos lapsesi käyttävät jotakin näistä laitteista, heidän toimintaansa valvotaan vain, jos Norton Family on asennettu siihen käyttäjätiliin, jolla he kirjautuvat sisään laitteelle. Lisäksi jos lapsesi käyttävät omistajaprofiilin käyttäjätiliä laitteelle kirjautumisessa, he voivat helposti luoda uuden käyttäjätilin tai vieraan käyttäjätilin ja suorittaa verkkotoimiaan tällaisen käyttäjätilin avulla. Tällöin Norton Family ei voi valvoa heidän toimintaansa, koska sovellus on asennettu vain laitteen omistajan profiiliin.
Samoin kun lapsesi laitteen käyttöjärjestelmäksi päivitetään Android 8.0 tai sitä uudempi versio, saat käyttöösi omistajaprofiilin käyttäjätilin ja kaikki laitteeseen asennetut sovellukset, mukaan lukien Norton Family, ovat osa tätä profiilia. Tämä vuoksi sinun on asennettava Norton Family sille käyttäjätilille, jota lapsesi käyttää laitteelle kirjautumiseen, ja estettävä lastasi luomasta uusia käyttäjätilejä, mukaan lukien vieraan käyttäjätili. Lisätietoja on artikkelissa Estä lasta luomasta uusia käyttäjätilejä Android 8.0 -laitteissa tai uudemmissa.

Sovelluslupien käytössä olon varmistaminen

Norton Family vaatii, että lapsen laitteessa on käytössä tietyt sovellusluvat, jotta lapsi ei pääse kiertämään Norton Family -suojausta. Varmista siis ennen laitteen luovuttamista lapselle, että olet ottanut vaadittavat luvat käyttöön. Sinulle ilmoitetaan, jos lapsi tai itse laite poistaa nämä luvat käytöstä. Ota tällöin tarvittavat luvat uudelleen käyttöön suojauksen jatkamiseksi.
Norton Family vaatii seuraavat käyttöoikeudet:
Laitteen järjestelmänvalvoja, Helppokäyttöisyys, Sovelluksen käyttöoikeus, Näytä muiden sovellusten päällä, Sijainti ja Puhelin.

Sovelluksen lupien ottaminen käyttöön

Android 11 -käyttöjärjestelmässä tai sitä uudemmassa versiossa käyttöoikeudet peruutetaan muutaman kuukauden kuluttua, jos sovellusta ei käytetä. Voit muuttaa tämän napauttamalla Siirry asetuksiin ja sitten Sovelluksen käyttöoikeudet.

1. Avaa Norton Family -lapsilukkosovellus lapsen laitteella.
  2. Napauta profiilikuvaketta ja napauta sitten Luvat.
  3. Ota Luvat-näytössä käyttöön punaisella varoituksella merkityt luvat
    • Laitteen järjestelmänvalvoja: vaaditaan, jotta lapsi ei voi poistaa Norton Family -sovelluksen asennusta.
      Napauta sitä ja napauta sitten Aktivoi tämä laitteen järjestelmänvalvojasovellus.
    • Sovelluksen käyttöoikeus: vaaditaan, jotta ajankäytön valvonta ja sovellusten valvonta toimivat.
      Napauta sitä ja napauta sitten Norton Family. Ota Käyttöoikeus-näytössä Anna käyttöoikeus käyttöön.
    • Sijainti: voit seurata lapsen olinpaikkaa.
      Toimi seuraavasti laitteen Android-käyttöjärjestelmäversion mukaan:
      • Android 10.x ja sitä vanhemmat versiot: Napauta Sijainti ja sitten Salli aina.
      • Android 11.x ja uudemmat versiot: Napauta Sijainti > Salli aina.
        Napauta Sovelluksen tiedot -sivulta Käyttöoikeudet > Sijainti ja valitse sitten Salli aina.
    • Piirrä sovellusten päälle: voit estää sovellukset, jotka ovat mielestäsi sopimattomia lapsen iän perusteella.
      Napauta sitä ja ota sitten Näytä muiden sovellusten päällä käyttöön.
    • Helppokäyttöisyys: vaaditaan, jotta lapsen verkkotoimien laajennettu valvonta on mahdollista ja jotta Norton Family -lapsilukkosovelluksen asennuksen luvaton poistaminen voidaan estää.
      Napauta sitä ja ota sitten Norton Familyn helppokäyttöisyystoiminto käyttöön.
      Varmista, että Norton Familyn helppokäyttöisyystoiminnon pikakuvake on aina POISSA KÄYTÖSTÄ.
    • Puhelin: lapsi voi soittaa hätäyhteystietoihinsa lapsilukkoajan tai pikalukituksen aikana.
      Napauta sitä ja anna sitten Norton Family -sovelluksen käyttää puhelimen yhteystietoja.
    • Ilmoitus: Tämän avulla lapsesi saa ilmoituksia kodin sääntöjen päivityksistä.
      Napauta sitä ja salli sitten Norton Family -sovelluksen vastaanottaa ilmoituksia.

Asetusten määrittäminen Redmi-laitteella

1. Käynnistä Asetukset-sovellus ja siirry sitten kohtaan Sovellukset > Käyttöoikeudet > Muut oikeudet.
  2. Etsi Norton Familya ja ota se sitten käyttöön napauttamalla Avaa uudet ikkunat taustalla käynnissä.

Asetukset-sovelluksen estäminen

Sovellusten ja ajankäytön valvonta edellyttävät, että tietyt Asetukset-sovelluksen asetukset ovat aina käytössä. Pyydä lastasi pitämään nämä asetukset käytössä. Jos lapsi pyynnöstä huolimatta poistaa nämä asetukset käytöstä Asetukset-sovelluksessa, voit estää Asetukset-sovelluksen käytön Norton-verkkosivustolla tai Norton Family -lapsilukkosovelluksessa Android-laitteilla.
Ota Asetukset-sovellus uudelleen käyttöön noudattamalla alla olevia ohjeita mutta poistamalla esto käytöstä.

Nortonin verkkosivustolla

1. Kirjaudu tilillesi.
  2. Valitse lapsi, jolle haluat määrittää mobiilisovellusten valvonnan.
  3. Jos Sovellusten valvonta on poistettu käytöstä, ota se käyttöön siirtämällä Käytössä/Ei käytössä -kytkin asentoon Käytössä.
  4. Voit tarkastella tai muokata sovellusten valvonnan kodin sääntöjä napsauttamalla asetuskuvaketta .
  5. Estä sovellus siirtämällä liukusäädintä Kodin säännöt -välilehdellä Asetusten vierestä.
  6. Valitse Tallenna.

Vanhemman Norton Family -sovelluksen käyttö Android-laitteella

1. Kirjaudu sisään Norton Family -sovellukseen Vanhempi-tilassa.
  2. Napauta lasta, jonka toimintaa haluat hallita.
  3. Siirry Säännöt-välilehdelle.
  4. Valitse Toiminta-kohdasta Sovellusten valvonta.
  5. Jos sovellusten valvonta on poistettu käytöstä, ota se käyttöön napauttamalla Ei käytössä -painiketta.
  6. Valitse Asetukset-sovellus ja napauta sitten Valmis.

Poista älykäs ponnahdusikkunanäkymä käytöstä

Älykäs ponnahdusikkunanäkymäominaisuus on käytettävissä joissakin mobiililaitteissa. Sen avulla käyttäjät voivat tarkastella sovellusta tai sisältöä pienessä ponnahdusikkunassa toista sovellusta käyttäessään, mikä parantaa usean asian tekemistä samanaikaisesti.
Jos haluat valvoa lapsesi toimia tehokkaammin, ota Älykäs ponnahdusikkunanäkymä -ominaisuus pois päältä.
  1. Siirry Asetukset-sovellukseen ja sitten Ilmoitukset-kohtaan.
  2. Valitse Lisäasetukset > Irralliset ilmoitukset.
  3. Valitse Ei käytössä.

Jos kirjaudut Norton Family -tilille Google-tilin tunnistetiedoilla, muista kirjautua ulos Google-tililtä selaimessa, kun Norton Familyn käyttöönotto on valmis.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v119047655
Käyttöjärjestelmä: Android