Ohjeita lapsille

Tervetuloa Norton Familyyn!

Internetiä voi hyödyntää niin koulutehtävissä, yhteydenpidossa, tiedonhaussa kuin hauskanpidossakin. Hakkerit ja näppäintallentajat käyttävät kuitenkin myös internetiä varastaakseen henkilökohtaisia tietojasi ja tunkeutuakseen laitteellesi. Tietojesi avulla he voivat aiheuttaa sinulle fyysistä ja henkistä vaaraa. Vanhempasi ovat päättäneet suojata sinua verkossa Norton Family -ohjelman avulla. Tämä ohjelma on asennettu laitteellesi. Se suojaa sinua sopimattomalta sisällöltä, kun käytät internetiä. Elleivät vanhempasi ole vielä keskustelleet kanssasi asiasta, he kertovat sinulle pian turvallisesta verkon käytöstä ja kodin säännöistä, joita sinun on noudatettava, kun käytät internetiä.

Tärkeimmät kodin säännöt, jotka sinun tulee tuntea, ovat:

• ÄLÄ KOSKAAN verkkojuttele tai vaihda sähköposteja tuntemattomien ihmisten kanssa.

• ÄLÄ KOSKAAN anna henkilökohtaisia tietojasi kenellekään verkossa. Tällaisia tietoja ovat osoitteet, puhelinnumerot ja luottokorttinumerot sekä koulusi nimi ja osoite.

• ÄLÄ KOSKAAN lupaudu tapaamaan kasvokkain ketään, jonka olet tavannut verkossa.

• Kerro AINA HETI vanhemmille, jos vastaanotat verkossa yhdenkin viestin tai kuvan, joka on sinusta pelottava tai epämiellyttävä.

• ÄLÄ KOSKAAN anna kenellekään salasanojasi.

• ÄLÄ KOSKAAN lähetä valokuvia itsestäsi tai perheenjäsenestäsi ennen asian tarkistamista vanhemmilta.

• ÄLÄ KOSKAAN lähetä kenellekään mitään, mitä voitaisiin pitää loukkaavana tai ilkeänä. Älä lähetä mitään, mikä tekee jonkun vihaiseksi, surulliseksi tai pelokkaaksi. MIETI hetki ennen kuin lähetät mitään.

• ÄLÄ lataa tai asenna laitteelle mitään ennen kuin olet tarkistanut asian vanhemmilta. Kun kirjaudut uuden palvelun käyttäjäksi, kerro siitä vanhemmillesi! Tämä koskee myös sähköpostitilejä ja sosiaalisen median sivustoja.

• ÄLÄ tee ostoksia, joita sinulla ei ole varaa maksaa. Jos haluat ostaa jotakin, pyydä ensin vanhemmiltasi lupa.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v92051324