Norton Familyn kodin sääntöjen määrittäminen ajankäytön valvontaan

Ajankäytön valvonta on saatavilla Windows-tietokoneisiin, Android-puhelimiin ja -tabletteihin, iPhoneen ja iPadiin. Määrittämäsi aikarajoitus koskee jokaista lapsen käyttämää laitetta. Esimerkiksi jos lapsi käyttää kolmea laitetta, ja määrität päivittäiseksi sallituksi käyttöajaksi kaksi tuntia, lapsi voi käyttää kutakin laitetta kaksi tuntia päivässä.

Voit asettaa helposti aikarajoja tai tarkkoja aikoja, jolloin lapset voivat käyttää laitettaan. Näet myös, paljonko aikaa lapsesi viettävät laitteidensa parissa, ja voit opettaa heille asianmukaisia käyttötapoja ohjelman avulla. Ajanlaskentatoiminto on tosin tällä hetkellä käytettävissä vain Windows- ja Android-laitteilla.

Ajankäytön valvontatoiminto estää laitteen käytön määrittämiesi kodin sääntöjen mukaisesti seuraavissa tilanteissa:

• Lapsi on saavuttanut määrittämäsi aikarajoituksen.

• Lapsi yrittää käyttää laitetta käyttökieltotuntien aikana.

Kodin sääntöjä voi tarkastella tai päivittää Nortonin verkkosivustolla tai vanhempien Norton Family -lapsilukkosovelluksessa.

Norton-verkkosivusto tai iOS-laitteille tarkoitettu Norton Family -sovellus

Päivitä kodin säännöt

1. Kirjaudu tilillesi.

2. Valitse lapsi, jolle haluat määrittää ajankäytön valvonnan.

3. Valitse Aika-osiosta asetuskuvake .
  4. Ota ajankäytön valvonta käyttöön tai poista se käytöstä siirtämällä Käytössä/Ei käytössä -kytkin Käytössä- tai Ei käytössä -asentoon.

5. Jos lapsi käyttää useampaa kuin yhtä samantyyppistä laitetta, näet asetuksen Sovella näitä sääntöjä kaikissa..., jonka avulla voit ryhmitellä laitteita ja soveltaa tätä kodin sääntöä niihin kaikkiin. Jos haluat määrittää kullekin laitteelle erilliset kodin säännöt, pura laitteiden ryhmittely poistamalla asetuksen Sovella näitä sääntöjä kaikissa... valinta.

6. Tuo lapsen iän perusteella suositellut asetukset näyttöön valitsemalla Näytä oletusarvoiset kodin säännöt ikäryhmittäin.

7. Valitse Rajoitustaso-kohdasta haluamasi valvontataso.

8. Suorita Valvontataso-kohdassa jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Näet tämän vaihtoehdon, jos asetat ajankäytön valvonnan Windows-tietokoneella.

• Valitse Valvo, jos haluat sallia laitteen käytön mutta ilmoittaa lapselle, että talon sääntöä rikotaan.

• Valitse Estä, jos haluat, että lapsi lopettaa laitteen käytön.

9. Valitse Sallitut ja estetyt tunnit -kohdasta päivä ja toimi seuraavasti:

• Valitse päivän kokonaistuntimäärä, jonka ajan lapsi saa käyttää laitetta. Oletusasetus on, että lapsen sallitaan käyttää laitetta arkipäivisin kaksi tuntia ja viikonloppuisin viisi tuntia päivässä.
      Päivittäinen aikaraja -asetus ei ole käytettävissä iOS-laitteilla.

• Määritä ne tunnit, jolloin laitteen käyttö on lapselta sallittu tai estetty, napsauttamalla tai napauttamalla ruudukossa ja vetämällä hiiren osoitinta. Vihreät lohkot tarkoittavat sallittuja aikajaksoja ja raidalliset harmaat estettyjä.

Lapsi voi käyttää laitetta päivittäisen enimmäisaikamäärän määrittämiesi sallittujen aikajaksojen aikana. Jos esimerkiksi määrität sallituksi päivittäiseksi enimmäisaikamääräksi kaksi tuntia ja valitset yhteensä kahdeksan tunnin mittaiset aikajaksot, joiden aikana hän voi käyttää laitetta, lapsi voi käyttää laitetta enintään kaksi tuntia noiden kahdeksan tunnin aikana.

• Määritä aikarajoitukset muillekin päiville toistamalla edeltävät vaiheet.

• Jos haluat valita samat asetukset muillekin päiville, valitse Käytä näitä asetuksia kaikkiin päiviin.

10. Valitse Tallenna.

Laitteen PIN-koodin määrittäminen

PIN-koodin avulla lapsi voi poistaa Android-laitteen lukituksen hätätilanteessa, vaikka käyttöaikarajoitus olisi jo saavutettu. Samaa PIN-koodia käytetään pikalukitukseen.

1. Ota PIN-koodi käyttöön tai poista se käytöstä siirtämällä Käytössä/Ei käytössä -kytkin Käytössä- tai Ei käytössä -asentoon.

2. Valitse Muokkaa ja anna nelinumeroinen PIN-koodi, jolla laitteen lukitus voidaan poistaa.

3. Anna tämä PIN-koodi lapselle, jotta hän voi käyttää sitä hätätilanteessa.

4. Vaihda PIN-koodi käytön jälkeen, jotta lapsi ei voi myöhemmin avata laitteen lukitusta samalla PIN-koodilla.

Vanhemman Norton Family -sovellus Android-laitteelle

1. Käynnistä Norton Family -lapsilukkosovellus Vanhempi-tilassa.

2. Napauta lasta, jonka toimintaa haluat hallita.

3. Siirry Säännöt-välilehdelle.

4. Napauta Yleistä-välilehdeltä Ajankäytön valvonta ja toimi seuraavasti.

5. Ota ajankäytön valvonta käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Ei käytössä- tai Käytössä-painiketta.

6. Valitse laite, jolle haluat asettaa aikarajoituksia.

7. Toimi seuraavasti:

• Määritä sallitut tunnit seuraavasti: napauta Sallitut tunnit, napauta haluamaasi päivää ja määritä päivän sallitut tunnit liu’uttamalla vasemmalle tai oikealle.

• Määritä estetyt tunnit seuraavasti: napauta Estetyt tunnit, napauta haluamaasi päivää ja määritä ajankohta, jolloin lapsi ei saa käyttää laitetta. Jos haluat määrittää lisää aikajaksoja, napauta lisää ajat.

Vaaleanharmaat lohkot tarkoittavat sallittuja aikajaksoja ja punaiset estettyjä.

Jos kirjaudut Norton Family -tilille Google-tilin tunnistetiedoilla, muista kirjautua ulos Google-tililtäsi, kun Norton Familyn käyttöönotto on valmis.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v125229896