Dark Web Monitoring Saksassa

Noudata seuraavan luettelon ohjeita sen mukaan, mitä tietojasi ilmoituksessa ilmoitetaan havaituiksi. Jatkamme pimeän verkon toiminnan tarkistusta. Jos tietojasi löytyy, lähetämme sinulle uudelleen sähköpostia. Voit tehdä seuraavaa:

• Vaihda salasana, joka liittyy altistuneeseen sivustoon tai mihin tahansa muuhun sivustoon, jolla olet käyttänyt samaa salasanaa. Jos et muista salasanaasi, suorita salasanan palautus sivustolla.

• Täydennä profiiliasi käymällä hallintapaneelissa, jotta voimme valvoa lisää tietojasi

Valvotut tiedot

• Sähköpostiosoitteet (enintään 5)

• Puhelinnumerot (enintään 5)

• Luottokorttinumerot (enintään 10)

• Pelaajatunnukset (enintään 10)

• Vakuutustunnukset (enintään 5)

• Osoitteet (enintään 5)

• Pankki- tai sijoitustilin numero (enintään 10)

• Ajokortin numero

• Äidin tyttönimi

Käyttäjänimi

Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli käyttäjänimesi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:

• Harkitse käyttäjätunnuksen vaihtamista, jos sinulla on siihen mahdollisuus. Sama käyttäjätunnus on saatettu paljastaa aiemmin useita kertoja.

• Harkitse kyseiseen käyttäjätunnukseen liittyvien salasanojen vaihtamista.

Salasana

Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli salasanasi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Vaihda salasanasi.

• Jos käytät tätä salasanaa muilla verkkosivustoilla tai sovelluksissa, vaihda se myös näissä palveluissa.

• Ota käyttöön kahden tekijän todennus aina, kun se on käytettävissä verkkosivustolla.

Sähköposti

Sähköpostia voidaan käyttää tietojenkalastelujärjestelmiin, joita käyttäen rikolliset yrittävät saada tietojasi.
Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli sinun sähköpostisi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Jos käytät tätä sähköpostia kirjautumis-/käyttäjätunnuksena, harkitse sen vaihtamista paremman suojauksen takaamiseksi.

• Suosittelemme, ettet koskaan luovuta henkilökohtaisia tai arkaluonteisia tietoja sähköpostitse.

Salasanayhdistelmäluettelo

Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja se sisälsi salasanasi paljastettuna yhdistelmäluettelossa, kokoelma sähköpostiosoitteita ja salasanoja rikkoneilta verkkosivustoilta, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Vaihda salasanasi.

• Jos käytät tätä salasanaa muilla verkkosivustoilla tai sovelluksissa, vaihda se myös näissä palveluissa.

• Luo yksilöllisiä salasanoja verkkosivustoille salasanojen hallintapalvelun avulla.

• Ota käyttöön kahden tekijän todennus aina, kun se on käytettävissä verkkosivustolla.

Lisätietoja, lue salasanayhdistelmäluettelo-ilmoitus.

Syntymäaika

Identiteettivarkaat voivat käyttää syntymäaikaasi ja muita henkilötietojasi murtautuakseen tileille ja tehdäkseen vilpillistä toimintaa.
Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli syntymäaikasi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Tarkista tiliotteesi mahdollisten tapahtumien varalta, joita et tunnista.

• Poista sähköposti postilaatikostasi heti. Jos olet poissa kotoa, pyydä sähköpostin lykkäystä.

• Silppua kaikki, joissa on henkilötietojasi, mukaan lukien luottokortti- ja tiliotteet, kuitit, potilastiedot.

• Valitse paperiton toimitus aina kun se on mahdollista ja käytännöllistä.

• Harkitse lukitun postilaatikon asentamista vähentääksesi postivarkauksien riskiä.

Äidin tyttönimi

Identiteettivarkaat voivat käyttää äitisi tyttönimeä ja muita henkilötietojasi murtautuakseen tileille ja tehdäkseen vilpillistä toimintaa.
Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli äitisi tyttönimi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Tarkista tiliotteesi mahdollisten tapahtumien varalta, joita et tunnista.

• Poista sähköposti postilaatikostasi heti. Jos olet poissa kotoa, pyydä sähköpostin lykkäystä.

• Silppua kaikki, joissa on henkilötietojasi, mukaan lukien luottokortti- ja tiliotteet, kuitit, potilastiedot.

• Valitse paperiton toimitus aina kun se on mahdollista ja käytännöllistä.

• Harkitse lukitun postilaatikon asentamista vähentääksesi postivarkauksien riskiä.

Ajokortti

Identiteettivarkaat voivat käyttää ajokorttisi numeroa yhdessä muiden henkilötietojen kanssa vilpilliseen toimintaan.
Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli käyttäjänimesi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Tarkista tiliotteesi mahdollisten tapahtumien varalta, joita et tunnista.

• Poista sähköposti postilaatikostasi heti. Jos olet poissa kotoa, pyydä sähköpostin lykkäystä.

• Silppua kaikki, joissa on henkilötietojasi, mukaan lukien luottokortti- ja tiliotteet, kuitit, potilastiedot.

• Valitse paperiton toimitus aina kun se on mahdollista ja käytännöllistä.

• Harkitse lukitun postilaatikon asentamista vähentääksesi postivarkauksien riskiä.

Pankkitili

Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli sinun pankkitilisi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Tarkista tiliotteiden paikkansapitävyys.

• Älä koskaan paljasta pankki- tai luottokortin PIN-koodia sähköpostissa tai puhelimessa.

• Pysy tarkkana tuntemattomien henkilöiden kohdalla, jotka pyytävät henkilökohtaisia tietoja sähköpostitse tai puhelimitse.

• Ole varovainen sähköpostiliitteiden ja “ilmaisten” ohjelmistojen suhteen.

• Ajattele ennen kuin lataat sovelluksia, napsautat linkkejä tai vastaat sähköposteihin, jotka saattavat olla haitallisia tai vilpillisiä.

• Pidä kannettavan tietokoneen tai mobiililaitteen käyttöjärjestelmä ja Internet-selain ajan tasalla.

• Älä tallenna salasanoja tai muita arkaluonteisia tietoja älypuhelimeesi.

• Ole tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät verkkopankkeja ja varo ”olkapääsurfaajia”, jotka norkoilevat kannoillasi ja tarkkailevat tietojasi huomaamattasi.

Passin numero

Identiteettivarkaat voivat käyttää passisi numeroa yhdessä muiden henkilötietojen kanssa vilpilliseen toimintaan.
Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli sinun passisi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Ota yhteyttä paikalliseen passitoimistoon valituksen tekemiseksi

• Hae korvaavaa passia

Nimi

Identiteettivarkaat voivat käyttää nimeäsi ja osoitettasi ja muita henkilötietojasi murtautuakseen tileille ja tehdäkseen vilpillistä toimintaa.
Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli sinun nimesi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Tarkista tiliotteesi mahdollisten tapahtumien varalta, joita et tunnista.

• Poista sähköposti postilaatikostasi heti. Jos olet poissa kotoa, pyydä sähköpostin lykkäystä.

• Silppua kaikki, joissa on henkilötietojasi, mukaan lukien luottokortti- ja tiliotteet, kuitit, potilastiedot.

• Valitse paperiton toimitus aina kun se on mahdollista ja käytännöllistä.

• Harkitse lukitun postilaatikon asentamista vähentääksesi postivarkauksien riskiä.

Osoite

Identiteettivarkaat voivat käyttää nimeäsi ja osoitettasi ja muita henkilötietojasi murtautuakseen tileille ja tehdäkseen vilpillistä toimintaa.
Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli osoitteesi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Tarkista tiliotteesi mahdollisten tapahtumien varalta, joita et tunnista.

• Poista sähköposti postilaatikostasi heti. Jos olet poissa kotoa, pyydä sähköpostin lykkäystä.

• Silppua kaikki, joissa on henkilötietojasi, mukaan lukien luottokortti- ja tiliotteet, kuitit, potilastiedot.

• Valitse paperiton toimitus aina kun se on mahdollista ja käytännöllistä.

• Harkitse lukitun postilaatikon asentamista vähentääksesi postivarkauksien riskiä.

Puhelinnumero

Puhelinnumeroita voidaan käyttää tietojenkalastelujärjestelmiin, joita käyttäen rikolliset yrittävät saada tietojasi vilpillistä toimintaa varten.
Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli puhelinnumerosi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Älä koskaan anna mitään henkilökohtaisia tai pankkitietoja puhelimessa, ellet ole aivan varma soittajasta.

• Jos alat saada epäilyttäviä puheluita, ota yhteyttä puhelinpalveluntarjoajaasi ja tarkista, onko mahdollista estää puhelut kyseisistä numeroista.

• Rekisteröi puhelinnumerosi tarvittaessa kansalliseen Älä soita -rekisteriin.

Vakuutustiedot

Identiteettivarkaat voivat käyttää mitä tahansa vakuutustietojasi väärien korvausvaatimusten esittämiseen, jotka voivat koskea, mutta eivät rajoitu terveyteen, autoon, henkeen, kotiin tai lemmikkiin.
Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja se sisälsi joitain vakuutustietojasi, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, vakuutusnumeroita, terveystietoja tai vakuutuspalvelujen tarjoajia, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Tarkista huolellisesti kaikki vakuutuslaskut ja -vaatimukset.

• Etsi seuraavia:

• Lääkäripalvelu- tai muun vakuutuksen kokoelmailmoitukset koskien luottoraporttiasi, jota et tunnista

• Terveyssuunnitelmastasi tuleva ilmoitus, jonka mukaan olet saavuttanut eturajasi

• Vakuutuksen epääminen aikaisempien korvausten tai sairauskertomusten takia sairaudesta, jota sinulla ei ole

Muita vihjeitä:
  • Poista sähköposti postilaatikostasi heti. Jos olet poissa kotoa, pyydä sähköpostin lykkäystä.

• Silppua kaikki, joissa on henkilötietojasi, mukaan lukien luottokortti- ja tiliotteet, kuitit, potilastiedot.

• Valitse paperiton toimitus aina kun se on mahdollista ja käytännöllistä.

Harkitse lukitun postilaatikon asentamista vähentääksesi postivarkauksien riskiä.

Pelaajatunnus

Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli sinun pelaajatunnuksesi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Vaihda salasanasi kaikilla pelialustoilla, joissa käytät pelaajatunnusta

• Ota käyttöön kahden tekijän todennus pelialustoilla

• Vaihda pelaajatunnukseen liittyvä sähköpostisalasanasi

• Käytä eri salasanaa ja pelaajatunnusta kullekin pelialustalle

Luottokortti

Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli sinun luottokorttisi, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Ota yhteyttä luotto- tai maksukorttiyhtiöösi korvaavan kortin saamiseksi ja valvo tilitapahtumiasi tarkasti.

• Ilmoita epäilyttävästä toiminnasta rahoituslaitoksellesi välittömästi.

CVV tai CCV

Jos sait pimeä verkko -ilmoituksen ja siinä oli sinun luottokorttisi CVV tai CCV, seuraavat vaiheet auttavat sinua suojautumaan:
  • Ota yhteyttä luotto- tai maksukorttiyhtiöösi korvaavan kortin saamiseksi ja valvo tilitapahtumiasi tarkasti.

• Ilmoita epäilyttävästä toiminnasta rahoituslaitoksellesi välittömästi.

Kukaan ei voi estää kaikkia identiteettivarkauksia.

*Dark Web Monitoring ei ole saatavana kaikissa maissa. Valvotut tiedot vaihtelevat asuinmaan mukaan. Se keskittyy oletusarvoisesti valvomaan sähköpostiosoitettasi. Valvonta alkaa heti. Kirjaudu tilillesi antaaksesi lisätietoja valvontaa varten.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v136440572
Käyttöjärjestelmä: Android;Mac;Windows;iOS
Muokattu viimeksi: 22/11/2023